Boekenclub

BVN Boekenclub

Boeken

Er worden regelmatig boeken geschreven door mensen die borstkanker hebben gehad of hier erfelijke aanleg voor hebben. Ook verschijnen er boeken voor en door naasten en voor kinderen. We brengen deze boeken graag onder de aandacht via onze boekenclub.

De BVN boekenclub bestaat uit twaalf leden die bij de verschijning van een nieuw boek een recensie schrijven. Zo kan jij op een makkelijke manier zien of het boek bij jou past. Lees hieronder de recensies van verschillende boeken en auteurs (op alfabetische volgorde).

Corien van Zweden - Borsten

‘Borsten’ bevat de verhalen die van Zweden, zoals ze in haar proloog zegt, bij het afscheidsdiner van haar linkerborst had kunnen vertellen. Het boek is de toespraak die ze nooit heeft gehouden.
Recensie geschreven door Karin Bouwens. Lees hier de recensie.

Lottie van Starkenburg - Energiek leven

‘Energiek leven’ is een boek waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt wanneer mensen door een chronische aandoening langdurig vermoeid zijn.
Recensie geschreven door Jorika Wynants. Lees hier de recensie.

Nathalie van Dam - Kanker. Cadeau van het leven

‘Kanker. Cadeau van het leven’ is een autobiografisch verhaal waarin de impact die de diagnose borstkanker op het leven heeft openhartig wordt beschreven.
Recensie geschreven door Ingeborg Jansen. Lees hier de recensie.

Sytske Frederika - Dag nacht licht toch

'Dag nacht licht toch' is een essay over de lach. Het verhaal wordt afgewisseld met onder meer een dialoog van twee artsen die een biopt afnemen en een monoloog van Sytskes huisarts.
Recensie geschreven door Noortje Antonis. Lees hier de recensie.

Boek aanmelden

We houden deze pagina graag actueel. Heb jij onlangs een boek uitgebracht? Laat het ons weten via communicatie@borstkanker.nl en misschien lees je binnenkort een recensie van jouw boek op deze pagina.

Steun
Page

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!