Webinar uitgezaaide borstkanker

Webinar uitgezaaide borstkanker

Webinar uitgezaaid

Borstkankervereniging Nederland (BVN) bestaat dit jaar 40 jaar. Als onderdeel van het jubileumjaar organiseerden we op dinsdag 13 oktober een online programma speciaal voor mensen met uitgezaaide borstkanker, naasten en andere geïnteresseerden.

In het webinar praatten we over onderwerpen waar je als patiënt vanaf de diagnose uitgezaaide borstkanker mee te maken kunt krijgen. Wat zijn de behandelopties? Hoe laat je je goed informeren, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij jóu past? En welke impact heeft de ziekte op je leven? Experts gaven toelichting op de huidige behandelingen en nieuwe ontwikkelingen. Ook psychische en sociale aspecten kwamen aan bod, net als zingeving. Want hoe leef je eigenlijk met uitgezaaide borstkanker? Hoe richt je je leven in? En waar kun je terecht voor hulp?

Sprekers

  • Prof. dr. Judith Prins – Psycholoog, Radboudumc, Nijmegen
  • Prof. dr. Gabe Sonke – Internist-oncoloog, NKI-AVL, Amsterdam
  • Dr. Agnes Jager – Internist-oncoloog, Erasmus MC, Rotterdam
  • Mirjam Velting – Belangenbehartiger, BVN
  • Ellen Kooijmans – Patient advocate, BVN

Uitzending gemist?

Heb je de uitzending gemist? Bekijk het webinar hier terug.

Tijdens het webinar kwamen verschillende mensen aan het woord, zoals patiënt Jannie, partner Hein, verpleegkundig consulent palliatieve zorg Lidwien en verpleegkundig specialist Angelique. Het uitgebreide interview met hen vind je hier:

Extra informatie

Tijdens het webinar werd er gesproken over verschillende soorten ondersteuning, websites en organisaties. Wij zetten de verwijzingen hieronder voor je op een rij.

Steun
Page

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!