Werken bij borstkanker

Als je borstkanker krijgt en werkt, zul je ook gaan nadenken over de gevolgen van je ziekte voor je werk en je inkomen. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met nadenken en praten over de combinatie van ziek zijn, behandelingen ondergaan en werken. Vraag je af hoe belangrijk werk voor jou is, in hoeverre het je voldoening geeft en het je mogelijk afleiding biedt. Denk ook na over hoe je contact houdt met je collega's als het even niet lukt om te werken. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden of denk na over de gevolgen van tijdelijk niet-werken als je zelfstandig ondernemer bent. Tenslotte: zorg (samen met je werkgever) voor een reïntegratieplan waar jij je prettig bij voelt.

B-bewust checklist 'Werk en re-integratie'

De B-bewust checklist 'Werk en re-integratie' helpt je bij het voorbereiden van gesprekken met iedereen met wie je aan tafel komt te zitten over werk en/of re-integratie in de eerste twee jaar na de diagnose. Zo krijg jij de informatie die je nodig hebt en kunnen jullie er met elkaar voor zorgen dat het ziek zijn en werken zo goed mogelijk te combineren is... én je tijdens en na je herstel zo prettig mogelijk re-integreert.

In onderstaand filmpje vertelt Willem Maassen, bedrijfsarts bij Arbo Vitale, over problemen die kunnen ontstaan als je borstkanker hebt en werkt. Verder vertelt hij wat je mag verwachten van je bedrijfsarts en geeft hij tips voor mensen die te maken krijgen met ziekte en werk en/of re-integratie. Ook vertelt Marike over haar ervaringen.

Borstkanker: Werk en re-integratie

Vragen?

Wil jij een vraag stellen over kanker en werk aan een ervaringsdeskundige? Dat kan via deze link.

Artikelen in B

In blad B zijn verschillende artikelen verschenen over (borst)kanker en werk. Hieronder een selectie:

B12: 'Een beter mens geworden'

Een interview met Corry Wouters en haar leidinggevende

B9: 'Feiten en cijfers, werken & kanker

Resultaten van B-force, en andere feitjes op een rijtje 

B6: 'Wat gebeurt er met mijn inkomen als ik ziek ben?'

Hoeveel loon krijg je precies? Hoe zit het met bonussen? 

B1: 'Je wilt wel, maar kun je ook?'

Werken en borstkanker: voor iedereen anders

Wil jij blad B ook thuis ontvangen? Word dan lid van BVN! 

Denkhulp Werk en Chronisch ziek

Patiëntenbeweging Levenmetkanker en Hiv Vereniging Nederland hebben een 'Denkhulp Werk en Chronisch ziek' gelanceerd, waarmee je antwoord krijgt op vragen over je rechten en plichten en de financiële gevolgen van je ziekte.

Agenda

woensdag, 2 augustus 2017 | 14:00 tot 16:00 uur
woensdag, 30 augustus 2017 | 14:00 tot 16:00 uur

Nieuws

donderdag, 1 december 2016