Wel of niet bewust kiezen voor een bepaald ziekenhuis voor de behandeling van borstkanker

Heb jij voor de behandeling van borstkanker bewust gekozen voor een bepaald ziekenhuis? Dit vroegen wij aan de hand van een korte poll op onze Facebookpagina.

Dit kwam daar uit:

Uit deze korte poll blijkt dat ongeveer de helft van de mensen bewust kiest voor een specifiek ziekenhuis en de andere helft hier geen bewuste keuze in maakt.

Ik heb bewust voor een academisch ziekenhuis gekozen in plaats van voor een streekziekenhuis toen ik op mijn 31e borstkanker kreeg

Bekijk het Facebookbericht om alle reacties terug te lezen >>

Dichtstbijzijnde ziekenhuis of een andere?

Doordat bijna alle Nederlandse ziekenhuizen borstkankerzorg bieden, kun je in Nederland meestal gewoon bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht voor de behandeling van borstkanker. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een ander ziekenhuis? 

Kies een ziekenhuis met de Monitor Borstkankerzorg

Om je te helpen bij deze keuze voor een ziekenhuis heeft BVN de Monitor Borstkankerzorg ontwikkeld. De Monitor geeft je informatie over de borstkankerzorg van alle Nederlandse ziekenhuizen. Je kunt met de Monitor ziekenhuizen vergelijken op onderwerpen die voor jou belangrijk zijn en zo het ziekenhuis en de zorg kiezen die het beste bij jou en jouw situatie passen. In de Monitor staan ervaringen van andere patiënten, informatie over het zorgaanbod op locatie, informatie over doorlooptijden en eventueel andere bijzonderheden van het ziekenhuis.

Ga direct naar de Monitor Borstkankerzorg >>

Steun BVN

Als patiëntenvereniging vinden we het belangrijk dat je als patiënt kunt kiezen voor de beste zorg die bij jouw situatie en wensen past. We willen daarom benadrukken dat - wanneer gewenst - er wat te kiezen valt. Daarom geven wij betrouwbare informatie, waarmee jij inzicht krijgt in de mogelijkheden en zo beter kunt beslissen wat de beste zorg is voor jou.

Om dit te kunnen blijven doen kunnen we jouw bijdrage goed gebruiken. In ruil daarvoor krijg je twee keer per jaar ons verenigingsblad Blad B, vol met ervaringsverhalen en interessante artikelen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is lid worden van onze vereniging. Zo kunnen wij ons in blijven zetten voor iedereen die met borstkanker te maken heeft (gehad).

Steun anderen en word lid van BVN >>