Weer gaan of blijven werken bij borstkanker

Werken mag! Er is niemand die zal zeggen dat je niet meer mag werken als je borstkanker hebt. En als jij het nodig hebt om tijdelijk veel te rusten, geef daar dan vooral aan toe.

Film: Onomkeerbaar

'Onomkeerbaar' is een film van Maaike Broos, en gaat over drie vrouwen die zijn genezen van kanker. Hun strijd om te overleven verandert in een strijd om terug te keren in de maatschappij en hun werk en leven weer op te pakken. Na een emotionele achtbaanrit met gevoelens van verdriet, pijn en vreugde ontstaat er een nieuw bewustzijn over wie zij zijn en welke richting zij op willen gaan.

TRAILER ONOMKEERBAAR

Kracht uit werk

Het weer aan het werk gaan of blijven werken tijdens je behandeling kan je het gevoel geven dat je mee blijft draaien in het gewone leven. Veel mensen halen hier kracht uit en hebben daardoor het gevoel weer helemaal beter te worden. Het is uiteraard voor iedereen verschillend welke impact borstkanker heeft op je werkende leven. De mate waarin de ziekte ingrijpt in je leven hangt van zo veel verschillende factoren af dat je geen algemene adviezen kunt geven.

Kun je nog/weer werken?

Wat voor een baan heb je? Heb je een tijdelijk of vast contract? Moet je voor je werk reizen? Hoe is je financiële situatie? En hoe is je persoonlijke conditie? Al deze factoren bepalen in grote mate of je kunt doorwerken of weer kunt beginnen met werken. Luister vooral goed naar je intuïtie en naar je lichaam. Dit is soms niet zo eenvoudig. We zijn immers als gezonde, hardwerkende mensen het luisteren naar onszelf een beetje verleerd.

Onderzoek Een Vandaag

In de actualiteitenrubriek Een Vandaag werd in april 2013 aandacht besteed aan kanker en arbeidsparticipatie. De reportage is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Levenmetkanker-beweging. In onderstaand document vind je de uitslagen van het onderzoek.

BijlageGrootte
PDF icon Rapportage werknemers met kanker.pdf460.59 KB