Themadag hoop & vrees

Hoop en vrees 2015 landelijk en lokaal!

Op 10 oktober 2015 vond - in het kader van 'Metastic Breast Cancer Awareness Day' - voor de vierde keer het landelijk congres 'Hoop&Vrees' plaats; voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten die advies en informatie willen over hoe zo goed mogelijk kwaliteit, inhoud en betekenis geven aan leven. 

Themadag hoop & vrees

Onderdeel van het programma was de première van de korte film 'Het boek is nog niet uit...'. In deze film vertellen drie vrouwen - Jette Vonk, Adrienne Veraart en Ineke Poley (allen in dierbare herinnering) openhartig hoe zij hun leven invulling geven, waar ze tegenaan lopen, aankijken tegen de eindigheid van hun leven. Er ruimte voor ontmoeting en het delen van ervaringen. 'Het boek is nog niet uit...' is een productie Kick Stokvis Mediaproducties.

Het boek is nog niet uit...

“Indrukwekkend en ontroerend, dankzij de openheid van de vrouwen en omdat pijnlijke thema’s niet geschuwd worden” - Eveline Tromp, schrijfster van het boek ‘Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt’.

Hulp en ondersteuning:

Het bekijken van deze film roept wellicht emoties en vragen op waarbij professionele begeleiding wenselijk is. U kunt zich daarvoor wenden tot de volgende organisaties:

Jette Vonk blogde en schreef een boek over haar leven met uitgezaaide borstkanker. Kijk hier voor haar blog. En voor haar boek 'Als je dit leest ben ik er nog' (2016). Jette is in maart 2017 overleden.

De film is gemaakt in opdracht van Borstkankervereniging Nederland voor het congres hoop & vrees 2015 en is een productie van Kick Stokvis Mediaproducties en gefinancierd door Pfizer, Pink Ribbon en Frans Zwijnenberg.

LET OP: deze film is auteursrechtelijk beschermd. Voor verdere verspreiding en/of uitzending dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan Borstkankervereniging Nederland.

Regionale bijeenkomsten hoop & vrees

Dit jaar organiseerden we voor het eerst, náást de landelijke bijeenkomst, lokale bijeenkomsten in heel Nederland, in samenwerking met IPSO en regionaal betrokkenen. Ook op het programma van deze bijeenkomsten stond de film 'Het boek is nog niet uit...' Verder stonden deze lokale bijeenkomsten vooral in het teken van ontmoeting en het delen van elkaars ervaringen, het bespreken en uitwisselen rondom problemen en andere situaties waar lotgenoten ook mee kampen. Met name op sociaal emotioneel gebied, maar ook andere onderwerpen zoals 'werk' kunnen ter sprake komen.

De bijeenkomsten werden goed bezocht en als zeer waardevol ervaren. Onder leiding van professionele gespreksleiders deelden deelnemers hun ervaringen, gaven elkaar steun met een luisterend oor en inspireerden elkaar met hun kijk op leven, wetende dat je niet meer beter wordt.