Studiedag 23 maart

Hoe kun jij als actief lid lotgenoten helpen om grip te krijgen op hun leven, behandeling en gevolgen daarvan? En hoe leg je aan zorgverleners uit hoe belangrijk dit voor borstkankerpatiënten is? Dat leer je op de studiedag ‘We gaan het samen ZELF doen’ op zaterdag 23 maart bij De Observant in Amersfoort. Het programma van de studiedag is ontwikkeld door de expertgroep ‘Eigen regie en samen beslissen’, in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland en trainers van En plein public. De dag bestaat uit een mix van delen, ervaren, luisteren én doen. Bekijk hieronder het programma, meld je aan voor de studiedag vóór 22 februari en kies één van de twee workshops die het best bij jou past.

Ik meld me aan voor de studiedag en workshop 1: In gesprek met zorgverleners over samen beslissen

Ik meld me aan voor de studiedag en workshop 2: Eigen regie, hoe dan!? Tools voor inzichtgevende en activerende gesprekken

Wat kun je van deze studiedag verwachten?  

  • Stil staan bij het effect en de mogelijkheden van zelfregie en ervaren wat nodig is om in beweging te komen.
  • Ontdekken wat BVN biedt en wat jij nog meer kunt doen dan je al doet om patiënten te ondersteunen in zelfregie en bij ‘samen beslissen’.
  • Geïnspireerd worden en leren over de meerwaarde van keuzehulpen voor zowel zorgverleners als patiënten.

Studiedag 23 maart

Programma

10.00 Inloop met koffie en wat lekkers
10.30              Grip op je leven. Heel vanzelfsprekend. Of toch niet?

Interactieve plenaire bijeenkomst over leven in plaats van geleefd worden, de relatie tussen zelfregie en kwaliteit van leven, hoe je de regie weer pakt als ziekte je leven overhoop gooit en wat BVN - en jij als actief lid - hierin kan betekenen.

12.30 Lunch

Ruimte om jouw mening over en ervaring met zelfregie en samen beslissen te delen met andere actieve leden en/of jouw contactpersoon bij BVN.

13.15 Terugblik op de ochtend

En een kort overzicht van BVN-producten en -diensten die ondersteunen bij zelfregie en gevoel van grip kunnen vergroten.

13.30    Online ondersteuning en keuzehulpen

Plenaire bijeenkomst over de waarde van online ondersteuning, zoals zelfregie tools en medische keuzehulpen. De meeste aandacht gaat uit naar keuzehulpen.

14.30 Workshops - welke kies jij?

Als jij je aanmeldt voor deze studiedag, kun je ook meteen een keuze maken uit één van de twee middagworkshops van elk anderhalf uur. Kies de workshop waaraan jij het meeste denkt te hebben in jouw vrijwilligersfunctie voor BVN. Aanmelden kan via één van de buttons onderaan de pagina.
 
Workshop 1: In gesprek met zorgverleners over samen beslissen
Waarom moeilijk doen als het samen kan? Als zorgverleners het samen beslissen goed toepassen, zorgt dit ervoor dat patiënten optimaal worden ondersteund bij het maken van behandel- en nazorgkeuzes. Hierdoor komt wat belangrijk is in het leven van patiënten (meer) centraal te staan in de spreekkamer. Dit zorgt voor passende keuzes en voor patiënten voor meer grip op de eigen situatie.
 
Je gaat onder meer aan de slag om samen beslissen bij zorgverleners onder de aandacht te brengen en wat daarbij voor patiënten belangrijk is. Een trainingsactrice helpt je om gesprekken te oefenen  en voor te bereiden. Ook maak je kennis met een eenvoudige, concrete tool voor zorgverleners. Dit kan je helpen om met hen over dit onderwerp in gesprek te gaan, zodat zij ‘samen beslissen’ op de kaart zetten binnen hun team of ziekenhuis.
 
Workshop 2: Eigen regie, hoe dan?! Tools voor inzichtgevende en activerende gesprekken
In deze workshop ga je aan de slag met gesprekstechnieken die je kunt gebruiken om een lotgenoot inzicht te geven in zijn/haar eigen situatie en wat hij/zij hierin anders zou willen. Welke vragen helpen iemand zodat zij/hij scherp krijgt wat op dat moment écht belangrijk is? Welke informatie of advies past hierbij? En hoe kun je de ander vervolgens motiveren en activeren?

16.20 Afsluiting

Aanmelden

Tijdens de studiedag kunnen jouw ervaringen andere actieve leden helpen en kan je zelf je kennis uitbreiden. Kortom, een interessante en leerzame dag die je niet wilt missen. Meld je daarom vóór 22 februari aan voor de studiedag en kies één van de twee workshops die het best bij jou past via onderstaande buttons.

Ik meld me aan voor de studiedag en workshop 1: In gesprek met zorgverleners over samen beslissen

Ik meld me aan voor de studiedag en workshop 2: Eigen regie, hoe dan!? Tools voor inzichtgevende en activerende gesprekken

 

Locatie

De studiedag vindt plaats bij De Observant in Amersfoort.

De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
033 445 1654

https://observant.nl/