Revalidatie bij ouderen

Wanneer je ouder bent, kan het herstellen na een kankerbehandeling meer moeite kosten dan bij jongere patiënten. Ook kan het meer tijd kosten. Door een geriatrisch revalidatieprogramma in het verpleeghuis te volgen, kun je  weer (sneller) naar huis. 

Een andere mogelijkheid is  om onder begeleiding te werken aan lichamelijk herstel tussen bijvoorbeeld twee medische behandelingen door. Op dit moment wordt een aantal behandelmodules omgezet naar een specifieke module voor ouderen, waaronder fysieke training en coaching & energieverdeling uit de richtlijn oncologische revalidatie. Hierin is extra aandacht voor bijkomende ziektes (‘comorbiditeit’), kwetsbaarheid en aangepaste trainingsschema’s. Ook BVN draagt inhoudelijk bij aan deze module voor ouderen. Zodra hier meer informatie over is zal dit op deze pagina worden toegevoegd.

Het is tijdens de revalidatie maar ook tijdens de behandelingen belangrijk goed om je eigen gezondheid te denken. Denk hierbij ook aan voeding en beweging. Vraag hier ook na bij de verpleegkundige