Overzicht wetenschappelijk onderzoek

Overweeg je om deel te nemen aan één van de lopende onderzoeken? Op deze pagina vind je een actueel overzicht van wetenschappelijk onderzoek (trials) bij borstkanker in de Nederlandse ziekenhuizen. Het overzicht is gemaakt in samenwerking met IKNL en Stichting Kanker.nl. Wil je eerst meer weten over wetenschappelijk onderzoek? Lees dan hier verder.

Overleg met je zorgverlener wat het in jouw situatie betekent om aan een onderzoek mee te doen en neem de tijd om zelf een goede afweging te maken of je wel of niet mee wilt doen. Wanneer je zelf een onderzoek hebt gevonden waar je aan mee zou willen doen, kun je dat aangeven bij je arts en wanneer het nodig is, doorverwezen worden naar het ziekenhuis waar dat onderzoek wordt uitgevoerd.

Vind onderzoek (trials) op gebied van:

Aanvulling op dit overzicht

Niet alle ziekenhuizen melden hun onderzoeken aan bij het IKNL. Daarom is dit overzicht niet geheel volledig. Je kunt altijd aan je behandelend arts vragen of er een onderzoek loopt waar je eventueel aan mee kunt doen. Van twee ziekenhuizen weten we dat zij hun eigen overzicht van lopende onderzoeken hebben:

Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis >

Het UMC Utrecht >