Overzicht onderzoek: uitgezaaide borstkanker

Overweeg je om deel te nemen aan één van de lopende onderzoeken? Op deze pagina vind je een actueel overzicht van wetenschappelijk onderzoek (trials) bij uitgezaaide borstkanker. Het overzicht is gemaakt in samenwerking met IKNL en Stichting Kanker.nl. Wil je eerst meer weten over wetenschappelijk onderzoek? Je kunt ook eerst meer lezen over wetenschappelijk onderzoek.

Selecteer een studie op basis van één van onderstaande behandelingen. De informatie verwijst je vervolgens door naar kanker.nl.

Trials uitgezaaide borstkanker

We spreken van uitgezaaide borstkanker wanneer er tumorcellen gevonden zijn op afstand, bijvoorbeeld in de longen, lever, hersenen of botten. Wanneer er tumorcellen gevonden zijn in de okselklieren, spreken we niet van uitgezaaide borstkanker, maar van positieve okselklieren of regionale uitzaaiingen.

Diagnose

Chemotherapie

Doelgerichte therapie

Hormoontherapie

Okselklierbehandeling

  • momenteel geen lopende studie

Bijwerkingen

  • momenteel geen lopende studie

Trials uitzaaiingen in de lymfeklieren/ schildwachtklieren

Kanker kan uitzaaien. Komen kankercellen in een lymfevat terecht, dan kunnen zij in de lymfeklieren uitgroeien tot een uitzaaiing. De eerste uitzaaiing ontstaat meestal in een schildwachtklier. Dit is een lymfeklier die direct lymfe-afvloed ontvangt van het gebied in de borst waar de tumor zit. Een ander woord voor uitzaaiingen in de schildwachtklier is regionale uitzaaiingen.

Okselklierbehandeling