Overzicht online ondersteuning bij borstkanker

Welke behandeling die je arts voorstelt past het beste bij jou? Aan welke (nazorg)ondersteuning heb jij behoefte? Probeer momenten te vinden om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. En bij je zorgen, wensen en vragen. Praat daarover met je zorgverleners en naasten.

Hier vind je een overzicht van keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning die je hierbij in verschillende fasen kunnen helpen. Door deze te gebruiken en erover in gesprek te gaan, maak je het mogelijk dat de (na)zorg zo goed mogelijk op jou kan worden afgestemd. Het maken van keuzes tussen behandelingen wordt eenvoudiger. Je krijgt helder wat voor jou passende (psychosociale) ondersteuning is.

Bekijk per categorie welke online ondersteuning er is en lees daarover de evaluatie van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Dit overzicht is ontstaan vanuit het BVN project: overzicht online ondersteuning. Elk half jaar is er een evaluatieronde (laatste update: juni 2018). Kijk hier voor meer informatie

Heb je zelf online ondersteuning gebruikt die je niet terugvindt in ons overzicht of wil je als eigenaar/ontwikkelaar een online instrument toevoegen? Meld het bij ons aan

Naast ons overzicht online ondersteuning, kun je ook gebruik maken van de Verwijsgids kanker en de OOK wijzer. In de Verwijsgids kanker vind je adressen van zorgverleners die ondersteunende behandeling bij (borst)kanker bieden, De OOK wijzer geeft advies op maat over welke ondersteuning - aanvullend op de medische zorg - het beste bij jou past.