Begrip op de werkvloer voor ex-kankerpatiënten kan beter

woensdag, 17 januari 2018

Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt er te weinig rekening met hen gehouden op werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een rapportcijfer 5,4.

Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder 3600 ex-kankerpatiënten. Borstkankervereniging Nederland heeft als één van de aangesloten patiëntenorganisaties bij NFK meegewerkt aan het onderzoek een aan de invulling van de campagne die is gestart.

De campagne heeft als doel om meer bewustzijn te creëren voor de late gevolgen van kanker. Zowel onder werkgevers als werknemers. Onder andere hiervoor is de nieuwe website Kankerenwerk.nl gelanceerd. Op deze website vinden werknemers, zzp’ers en werkgevers informatie, handvatten, tips en tools over rechten en plichten, werkhervatting en re-integratie na kanker en tijdens de late gevolgen van kanker. 

Lees meer over late gevolgen en kanker