Wereldkankerdag 2017: Aandacht voor naasten

vrijdag, 20 januari 2017

Wie zijn/waren voor jou belangrijk tijdens (en na) je ziekteproces? Van wie kreeg je de steun, aandacht en liefde toen je dat zo hard nodig had? En zou je diegene(n) daarvoor graag willen bedanken? Dan is nu je kans! In het kader van Wereldkankerdag kun je een speciale attentie bestellen op de website www.wereldkankerdag.nl. Op 4 februari 2017 kan deze bij je naaste(n) worden bezorgd. Je kunt ook meedoen aan de ‘handjesactie’ op facebook of twitter.

Wereld Kanker Dag 2017

Op 4 februari 2017 is het Wereldkankerdag. Overal ter wereld wordt dan aandacht besteed aan de ziekte waar een op de drie Nederlanders gedurende het leven mee te maken krijgt: kanker. Een ziekte die heel ingrijpend is voor de persoon die kanker heeft maar ook voor zijn of haar omgeving waaronder partners, kinderen, familieleden, goede vrienden en collega’s. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld maar hebben ook te maken met verdriet en onzekerheid.

Oproep

De gezamenlijke organisaties achter de Nederlandse editie van Wereldkankerdag roepen iedereen op om de naasten van mensen met kanker of diegenen die belangrijk zijn (geweest) tijdens hun ziekte te bedanken voor hun liefde, zorg en steun. Wil je mee doen? Ga dan naar www.wereldkankerdag.nl. Op 4 februari 2017 kan deze bij de naasten worden bezorgd.

Hulp en informatie

Ook naasten hebben behoefte aan steun en informatie. BVN kan je daarbij helpen, kijk hier voor meer informatie:

Nationale en internationale samenwerking

Wereld Kanker Dag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag rondom kanker. Ieder jaar is het op 4 februari wereldwijd Wereldkankerdag. In Nederland werken een groot aantal organisaties mee zoals: KWF Kankerbestrijding, IPSO, Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL), Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), Care for Cancer en nog vele anderen.

De speciale actie voor naasten wordt ondersteund door Topbloemen.nl en DagjeWellness.nl.  

Meer  informatie over Wereldkankerdag en de speciale actie voor naasten van mensen met kanker is te vinden op de website www.wereldkankerdag.nl