Vandaag in de media: Franse inspectie verbiedt groep borstimplantaten

donderdag, 4 april 2019

Een bepaald type borstimplantaten – met een ruw oppervlak – mag in Frankrijk voorlopig niet meer worden gebruikt. Dat heeft de Franse zorginspectie vandaag bekendgemaakt. Het RIVM gaat nu na of er voor Nederland ook acties nodig zijn. Dit liet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vanmiddag weten aan het AD.

De Franse inspectie noemt het verbod een voorzorgsmaatregel. Vrouwen die de implantaten hebben, lopen een zeer beperkt risico op een ernstige vorm van lymfeklierkanker. Mensen in Frankrijk die deze implantaten al hebben, hoeven deze niet te laten verwijderen.

In het AD lees je hier meer over.

Op de site van het RIVM lees je meer over hun standpunt.

Vragen en antwoorden

Mocht je naar aanleiding van deze berichten je zorgen maken en vragen hebben, dan kun je terecht bij het serviceteam van BVN. Stel hier je vraag aan het serviceteam.

BVN publiceerde ruim een jaar geleden al een artikel over siliconen borstimplantaten en het verhoogde risico op ALCL. Hierin lees je meer over de signalen en behandelmogelijkheden.

BVN heeft een document opgesteld met vragen en antwoorden over siliconen borstimplantaten waar je meer informatie kunt vinden. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie heeft ook een document met vragen en antwoorden gemaakt.

Wil je meer weten over ervaringen met siliconen borstimplantaten? Begin januari 2019 vroegen wij aan ons B-force panel naar hun ervaringen