Gesloten: vacature sr. belangenbehartiger

woensdag, 9 mei 2018

We zoeken bij BVN een senior belangenbehartiger voor 30 uur per week op ons kantoor in Utrecht. Ben jij goed in het vertellen en vertalen van wat mensen met borstkanker ervaren en belangrijk vinden in de borstkankerzorg? Ben je een netwerker en teamplayer? Lees dan onze vacature en solliciteer. 

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer reageren.

BVN is een landelijke patiëntenvereniging – gevestigd in Utrecht - die zich inzet voor alle mensen die met borstkanker te maken hebben (gehad) en/of een erfelijke of familiaire aanleg voor borst- en eierstokkanker hebben. De activiteiten van BVN bestaan uit: belangenbehartiging, betrouwbare informatie geven en het bieden van lotgenotencontact. BVN is een actieve vereniging waarin een team van (9,6 fte) medewerkers samenwerken met 240 vrijwilligers. Voor meer informatie zie www.borstkanker.nl.

BVN is een gekende autoriteit in het vertellen en vertalen van wat borstkankerpatiënten ervaren en belangrijk vinden in de borstkankerzorg. De activiteiten van BVN zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van (na)zorg, en het beschikbaar maken van keuzeinformatie, zodat mensen goed geïnformeerd mee kunnen beslissen in het afwegen van behandelmogelijkheden. Om deze ontwikkeling te versterken zoeken wij een

Senior Belangenbehartiger
(30 uur per week)

De Senior Belangenbehartiger heeft als primair aandachtsgebied optimale (na)zorg vanuit patiëntenperspectief. We zoeken iemand met visie op de borstkankerzorg en de rol van de patiëntenorganisatie daarin, die kritisch en constructief belangen kan behartigen in nauwe samenwerking met collega’s en vrijwilligers. Iemand die uitstekend in staat is zich te bewegen in het veld van organisaties waarmee BVN contacten onderhoudt, zoals artsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen, onderzoekers, patiëntenorganisaties, etc. Als belangenbehartiger van BVN weet je in woord en in geschrift te vertellen wat voor patiënten relevant is. In deze functie is er voldoende plaats voor eigen inbreng en functioneer je grotendeels zelfstandig. Je werkt samen met collega’s in een klein professioneel team.

Taken

 • Je draagt de visie van BVN op de borstkankerzorg uit en creëert mogelijkheden om die te implementeren.
 • Je houdt publicaties en ontwikkelingen bij op het gebied van kwaliteit van (na)zorg* en weet deze ontwikkelingen te vertalen in patiënteninformatie en nieuw beleid.
 • Je verstrekt informatie en advies aan leden en collega’s.
 • Je onderhoudt relaties met organisaties waarmee BVN contacten heeft, zoals; artsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, onderzoekers, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), patiëntenorganisaties, farmaceutische bedrijven.
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan scholingsprogramma’s en workshops.
 • Je bent één van de woordvoerders namens BVN.
 • Je bent betrokken bij het opstellen en uitvoeren van het werkplan en je voelt je verantwoordelijk voor de voortgang van activiteiten.

Profiel 

 • Je voelt je betrokken bij mensen die borstkanker hebben (gehad) en/of een erfelijke aanleg voor borstkanker hebben.
 • Je beschikt over goede kennis van de oncologische zorg.
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers is een pre. Je bent in staat om vrijwilligers te betrekken bij je werk, en om hen te ondersteunen.
 • Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur een opleiding in de verpleging- of gezondheidswetenschappen.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare functie.
 • Je bent initiatiefrijk en resultaatgericht.
 • Je weet mensen aan je te binden in je manier van samenwerken en communiceren.
 • Je bent een netwerker en teamspeler met een uitstekend organisatievermogen en je hebt het vermogen om te schakelen op meerdere niveaus binnen een complex veld.
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je kunt uitstekend BVN vertegenwoordigen als spreker op (grote) bijeenkomsten.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het schrijven van teksten voor uiteenlopende doelen.
 • Je bent flexibel en kunt goed omgaan met stress.

Wat heeft BVN te bieden

We bieden je een uitdagende, zelfstandige baan met werk dat er toe doet. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid. Werken bij BVN is geen 9 tot 5 baan en dat geeft je flexibiliteit om je eigen agenda in te delen. Je krijgt leuke collega’s die inhoudelijk veel te bieden hebben en die graag met je samenwerken, en je kunt een beroep doen op een actieve en gemotiveerde achterban. We bieden een aanstelling voor 30 uur per week, schaal 11, conform CAO Welzijn. De aanstelling is voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast contract.

Geïnteresseerd?
Je brief met cv ontvangen we graag per mail vóór 31 mei a.s. Reacties zijn welkom bij Marjan van Beest o.v.v. ‘vacature Senior Belangenbehartiger’: beest@borstkanker.nl 
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie dan kan je die stellen aan Lieke Steinmeijer, directeur BVN; steinmeijer@borstkanker.nl.

De gesprekken vinden plaats op 14  en 18 juni 2018.

* Nieuwe behandelingen, richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek, specialisatie & samenwerking

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.