Problemen bij de vergoeding van lipofilling

vrijdag, 3 februari 2017

BVN heeft signalen ontvangen dat patiënten problemen ervaren bij de vergoeding van lipofilling. Ook de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie meldt dat het vergoeden van deze behandeling nog niet naar behoren gebeurt. 

Het administratieve afhandelingssysteem van de zorgverzekeraars is nog niet ingericht op de nieuwe voorwaarden van de vergoeding van lipofilling. Hierdoor worden de declaraties beoordeeld op basis van de oude voorwaarden, en daarom afgewezen. De verzekeraar is echter verplicht om lipofilling te vergoeden vanuit de basisverzekering, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Tips voor vergoeding

Ervaar jij ook problemen bij het vergoeden van lipofilling? Deze tips helpen je wellicht verder:   

  1. Bel je verzekeraar om te vragen waarom het verzoek is afgewezen. Vraag of er bij de beoordeling rekening is gehouden met de nieuwe criteria.
  2. Plan een telefonisch consult in met je plastisch chirurg om na te gaan of je aan de nieuwe criteria voor vergoeding voldoet.
  3. Laat na een aantal weken of maanden opnieuw een aanvraag doen.

Update 16 februari

Inmiddels is het administratieve afhandelingssysteem van de zorgverzekeraars goed ingericht op de nieuwe voorwaarden van de vergoeding van lipofilling. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, zou de lipofilling hierdoor vergoed moeten worden vanuit de basisverzekering.

Meldpunt problemen vergoeding lipofilling

BVN verzamelt de signalen van problemen bij de vergoeding van lipofilling. We kaarten de problemen aan bij de verantwoordelijke instanties, zodat de vergoeding zo snel mogelijk in orde komt. Ervaar jij deze problemen ook? Meld het ons. Samen staan we sterker!

Ervaar jij problemen bij de vergoeding van lipofilling? Meld het ons!

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.