Oproep: meewerken aan ontwikkeling van hulpmiddel zelfmanagement

maandag, 10 oktober 2016

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn op zoek naar patiënten met ongeneeslijke borstkanker én hun mantelzorgers die willen meewerken aan de ontwikkeling van Oncokompas2.0 (een online zelfmanagement hulpmiddel).

Wie kan meedoen?

Je kunt meedoen aan dit project wanneer er sprake is van ongeneeslijke borstkanker en je een prognose hebt gekregen van ten minste 3 maanden. Ook mantelzorgers van iemand met ongeneeslijke borstkanker kunnen meedoen.

Wat is Oncokompas2.0?

Oncokompas2.0 is een online zelfmanagement hulpmiddel (www.oncokompas.nl). Het geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies over leven met en na kanker. Oncokompas2.0 omvat onderwerpen op het gebied van lichamelijke, psychische en sociale kwaliteit van leven en spirituele kwesties.

Momenteel is Oncokompas2.0 geschikt voor patiënten met en na kanker die behandelingen krijgen, of hebben gehad, gericht op genezing. De onderzoekers willen het hulpmiddel nu verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat ook patiënten met ongeneeslijke kanker én hun mantelzorgers bij Oncokompas2.0 terecht kunnen voor informatie, inzicht, steun en advies.

Wat houdt medewerking in?

Wanneer je interesse hebt om mee te werken aan de ontwikkeling, wordt je uitgenodigd voor een startbijeenkomst. Op de planning van deze bijeenkomst staat een brainstorm over de onderwerpen binnen de categorieën lichamelijke, psychische en sociale kwaliteit van leven en levensvragen. Een bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de startbijeenkomst kun je aangeven of je verder betrokken wilt worden bij de ontwikkeling door deel te nemen aan het expertteam.

Deelnemen aan een expertteam, houdt onder meer het geven van feedback op de adviezen die gegeven worden in Oncokompas2.0, per e-mail. Vragen die hierbij aan bod komen zijn; ‘Spreken de teksten u aan?’ en ‘Wat vindt u van de adviezen en van de zorg waar we naar verwijzen?’.

Waar en wanneer?

De startbijeenkomst vindt plaats in november in het VU/VUmc in Amsterdam.

Vergoeding

Deelname is op vrijwillige basis. De reiskosten worden vergoed.

Interesse?

Heb je interesse om mee te werken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Anouk Schuit (onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam) via a.s.schuit@vu.nl.