Gezocht voor podcast: vrouwen over hun ervaringen met borstkanker en seks

vrijdag, 1 september 2017

Voor een podcastserie ‘Seksualiteit na borstkanker’ zijn de makers op zoek naar vrouwen die hun ervaringen met seksualiteit na de behandeling van borstkanker willen delen. Het team bestaat uit een arts-onderzoeker en psycholoog-onderzoeker (beiden werkzaam in Het Antoni van Leeuwenhoek) en een programmamaker/journalist.

Tijdens of na de behandeling van borstkanker hebben veel vrouwen last van seksuele klachten. Ondanks dat het een veelvoorkomend probleem is, wordt er weinig over gesproken. Voor een podcastserie over seksualiteit na borstkanker zijn de makers op zoek naar vrouwen die worden/zijn behandeld voor borstkanker en die problemen of veranderingen (hebben) ervaren op het gebied van seksualiteit.

Podcast

Het doel van de podcastserie is om meer bewustwording over dit onderwerp te creëren bij een groter publiek. Daarnaast willen de makers vooral dat vrouwen die seksuele klachten ervaren zich herkennen in de verhalen die worden verteld in de podcast. Naast de verhalen wordt er informatie gegeven, begeleid door praktische tips. Niet alleen ervaringsdeskundigen, maar ook zorgprofessionals (onder andere een chirurg, oncoloog en psycholoog) worden geïnterviewd. De podcastserie komt onder andere beschikbaar via de website van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Daarnaast wordt de serie geplaatst in de podcast-apps voor iPhone en Android. Er zal veel publiciteit aan gegeven worden, om de serie zoveel mogelijk bekend te maken.

Groepsgesprek

Indien meerdere vrouwen het zien zitten, willen de makers graag met een groep vrouwen een gezamenlijk gesprek voeren, zittend aan de tafel met een kop thee of glas wijn. Maar zij zijn ook op zoek naar vrouwen die individueel geïnterviewd willen worden. Het is mogelijk om met een andere naam dan je eigen naam genoemd te worden. De interviews zullen in overleg worden gepland in de week van 2 oktober 2017.

Vragen en aanmelden

Voel je vooral vrij om contact op te nemen als je vragen hebt en of je wil aanmelden. Dat kan rechtstreeks bij de makers via Lisanne Hummel van het NKI. Je kunt haar bereiken door een mail te sturen.

Informatie

Heb je geen behoefte aan meedoen met deze podcast en/of het groepsgesprek, maar ben je wel op zoek naar informatie. Of wil je weten hoe anderen met die onderwerp omgaan? Hierbij hebben we enkele suggesties: