Doe mee aan de poll: tandartskosten

woensdag, 22 augustus 2018

Gebitsproblemen door behandeling van kanker: heb jij dit ervaren en zijn de kosten vergoed?

Heb je na of tijdens de behandeling van kanker problemen gekregen met je gebit en heb je een beroep gedaan op de vergoeding voor bijzondere tandheelkunde? Dan zijn wij, Borstkankervereniging Nederland, samen met de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) benieuwd naar jouw ervaring. Tot 28 augustus vragen we je om jouw ervaring te delen. Meld je aan bij B-force, dan ontvang je de vragenlijst in je mailbox.

Beroep op (gedeeltelijke) vergoeding bijzondere tandheelkunde

Wie wordt behandeld voor kanker kan te maken krijgen met een veranderde mondgezondheid. Dit kan tot problemen leiden, zoals het verlies van tanden of kiezen. Voor de kosten die hieruit voort komen kan in sommige gevallen een beroep worden gedaan op (een gedeeltelijke) vergoeding voor bijzondere tandheelkunde.

Komt het vaker voor dan we weten?

Op dit moment zijn er nog weinig geschillen en afwijzingen bij verzekeraars bekend. Wij zijn benieuwd of dit komt omdat een slechtere mondgezondheid weinig voorkomt of omdat mensen die kanker hebben (gehad), tandartsen en zorgverzekeraars niet op de hoogte zijn van de aanspraak die een (ex-)patiënt kan maken op vergoeding. Doneer jouw ervaring, zodat wij in de toekomst beter op kunnen komen voor de belangen van mensen die kanker hebben (gehad) en met deze kosten te maken krijgen. Doe mee!

Voor deze korte poll werken we samen met de NFK, het Zorginstituut en tv-programma Radar.