BRCA draag je niet alleen

donderdag, 14 september 2017

Op zaterdag 14 oktober 2017 wordt in Groningen voor de tweede keer een informatiedag over erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA) gehouden. Deze dag wordt georganiseerd door het expertisecentrum van het UMCG, in samenwerking Borstkankervereniging Nederland/Oncogen en Stichting Olijf. De dag is bedoeld voor mensen met erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker, hun naasten en familie.

Acht deskundigen geven lezingen over verschillende onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen als je (mogelijk) erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker. Zoals de mogelijkheid om je te verzekeren, erfelijkheidsonderzoek, controles, borstreconstructie, eierstokverwijdering en de overgang, emotionele gevolgen en de behandeling van kanker die is ontstaan door erfelijke aanleg. 

Caroline Willems-Blom van Borstkankervereniging Nederland/Oncogen zal spreken over verzekeringen. Vaak wordt gedacht dat het als drager van een BRCA mutatie niet mogelijk is om je te verzekeren. Dit is een fabel. Caroline legt uit hoe het wél zit.

Er is ruimte voor vragen aan de sprekers, maar ook voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. Ook is er een Show & Tell sessie. Hierin kun je in gesprek met vrouwen die een borstoperatie kregen. Zij zijn bereid om het resultaat te laten zien. Daarnaast is er een informatiemarkt.

Schrijf je nu in >>

Praktisch

Datum: 14 oktober 2017
Locatie: DOT Groningen, Vrydemalaan 2, 9713 WS Groningen
Tijd:Inloop vanaf 10:30 uur, start programma 11:00, einde programma 17:00
Bereikbaarheid: Met het openbaar vervoer: buslijnen 1, 3, 4 en 5. Halte UMCG Noord 9292ov.nl. Parkeren is voor eigen rekening: Parkeergarage Boterdiep 
Aantal beschikbare plaatsen: 220