15 oktober - Breast Health Day

vrijdag, 30 september 2016

Op 15 oktober is het weer Breast Health Day, een dag om wereldwijd vrouwen meer bewust te laten worden van preventie en vroegtijdige opsporing van borstkanker. 

Dit jaar staat deze dag in het teken van een gezonde leefstijl en alles wat je hiervoor kunt doen. Organisator Europa Donna vraagt zo veel mogelijk mensen hun tips en ervaringen over een gezonde leefstijl te delen. Wil je meedoen? Vul dan het formulier in op de website. Kijk hier voor inspiratie. Bekijk hieronder het filmpje 

Breast Health Day 2016 - Official video

Over Europa Donna

Europa Donna is de Europese Borstkanker Coalitie met het hoofdkantoor in Milaan. Het is een onafhankelijke non profit organisatie waar een groot aantal Europese landen lid van is; meestal zijn de leden landelijke borstkankerorganisaties. BVN is sinds 2000 lid van Europa Donna.

Op Europees niveau streeft Europa Donna naar betere publieksvoorlichting, opleiding van professionals, vroege ontdekking van borstkanker, optimale behandeling, zorg en voorlichting en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek. Dit doet zij door de steun en solidariteit van vrouwen in Europa te mobiliseren en invloed uit te oefenen op bijvoorbeeld leden van het Europees parlement.

Agenda

In oktober worden er veel activiteiten georganieerd, door en voor borstkankerpatiënten. Hieronder een kleine selectie van actieve activiteiten in oktober

En nog veel meer op www.borstkankeragenda.nl