Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws. Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Perslijst

Deze nieuwspagina wordt beheerd door Borstkankervereniging Nederland. Ben je journalist? En wil je alle persberichten ontvangen van BVN? Meld je dan aan voor de BVN perslijst.

 

dinsdag, 4 augustus 2020

Al sinds 1980 komt Borstkankervereniging Nederland op voor mensen met borstkanker, erfelijke/familiaire aanleg voor borstkanker en hun naasten. Wij zijn hun vraagbaak, praatpaal en troost-schouder.

dinsdag, 4 augustus 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Dominique Sprengers (56). Dominique is coördinator patient advocates in ziekenhuizen en BVN-academie bij Borstkankervereniging Nederland.

dinsdag, 28 juli 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Marian van Tussenbroek-van Dijk (60). Zij moest haar chemotherapie noodgedwongen stoppen, omdat haar hart de behandeling niet aan kon.

maandag, 27 juli 2020

Het aantal nieuwe borstkankerdiagnoses dat door de coronacrisis was gedaald, is sinds begin juni bij alle leeftijdsgroepen weer gestegen. Toch blijft het aantal diagnoses voor de leeftijdsgroep 50-74 nog achter.

vrijdag, 24 juli 2020

Borstkankervereniging Nederland houdt vinger aan de pols als het gaat om borstkankerzorg en zorg voor erfelijke aanleg in ziekenhuizen tijdens de coronacrisis. Dit doen we aan de hand van een online peiling. Om de week koppelen we de resultaten over die periode terug.

dinsdag, 21 juli 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Ana Ciupuliga (35). Toen Ana voor de tweede keer borstkanker kreeg, haalde haar dat onderuit. Wat moest ze zeggen, voelen en denken?

vrijdag, 17 juli 2020

‘Plat blijven door amputatie bij borstkanker maakt ongelukkiger’, koppen de media vandaag. Dit is gebaseerd op de uitkomst van onderzoek door plastisch chirurgen in het Erasmus MC en drie perifere ziekenhuizen.

donderdag, 16 juli 2020

Het aantal nieuwe borstkankerdiagnoses is door corona sinds maart gedaald. Goed nieuws: voor de leeftijdsgroepen jonger dan 50 en ouder dan 74 jaar lijkt een inhaalslag te zijn begonnen. Voor de leeftijdsgroep 50-74 is blijft het aantal diagnoses nog achter.

woensdag, 15 juli 2020

De coronacrisis heeft impact op de zorg in ziekenhuizen. Dat geldt ook voor de borstkankerzorg. Om in kaart te brengen hoe onze achterban de borstkankerzorg in tijden van COVID-19 ervaart, hebben wij ons patiëntenpanel B-force geraadpleegd.

dinsdag, 14 juli 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Mieke Pascal (48). Mieke liet haar borsten verkleinen, waar bij toeval borstkanker werd gevonden.

Pagina's