De vrouw met de kous

Partner.

Kanker kan uit je lichaam, maar nooit uit je geest.

Ze is een sterke vrouw, met een eeuwige glimlach die samenwerkt met een frisse en hippe look. Het is gewoon niet te merken dat ze al 51 lentes jong is.

Maar niks is minder waar ze is geen 51 lentes jong, maar 51 lentes oud. En van horen zeggen is ze ook nog dik en in de overgang, en nee daar blijft het niet bij ze is ziek geweest heel ziek. Zij is zo'n vrouw die borstkanker heeft overleefd met grote gevolgen voor haar zelfbeeld, ze is een borst kwijt geraakt en er zijn lymfeklieren weg gehaald. En ja lichaamlijk zijn daar oplossingen voor, een borst prothese en een kous om je arm.

En daar begint het geestelijke kwaad, dat ze een borstprothese heeft valt 1, 2, 3 niet op het is die klote kous die om haar mega dikke arm zit. En ja die ziet iedereen, en je doet er niks aan. Ze waagt wel een poging iets wat ook best goed uitpakt, je neemt een gewaagd kapsel je doet kinky sieraden om je nek en je trekt sexy kleding aan. En het werkt IEDEREEN ziet je als hippe frisse vrouw. Maar zo werkt het brein niet, en zeker niet in haar geval.

Want zij voelt die strakke kous die om haar zware arm zit, zij ziet die arm en kous. En nee laten we haar borst niet vergeten, daar waar haar tepel af is en daar waar nu harde zichtbare littekens lopen. En de huid, nou die komt van haar rug dus ook daar zijn littekens zichtbaar.

Maar goed zullen vele denken, ze heeft kanker overleefd en dat moet je dankbaar zijn. Nou dat is ze hoor. Maar dat is haar lichaam die het heeft overleefd, haar geest is nog keihard in de strijd.

En hoor ik men denken verberg die arm met kous dan, maar zo werkt het niet haar arm is zo dik dat er geen blouse of hippe jas overheen past. Simpelweg te dik, en op maat laten maken kost een vermogen uit eigen zak want er is geen verzekering die mee denkt ze is immers genezen van kanker en dus mag ze de kous ook zelf betalen.

Maar waar het echt om draait is dat zij denkt dat iedereen haar dikke arm met kous en of borst ziet en niet de hippe frisse sexy geklede vrouw, en dan kan ik wel denken dat ze naar het laatste kijken en dat haar vermomming dus haar werk doet. Maar haar brein werkt niet zo, en dan komt ook de overgang om de hoek kijken. En dat te samen maakt haar de oude dikke vrouw met scheve borsten en een dikke arm. Nee "wij" zien dat niet zo, al is de kous natuurlijk wel opgevallen. En om mij te beschermen voor haar vreselijke lichaam zegt ze mij vaak dat ik opzoek moet gaan naar een mooie jonge vrouw.

Ik ben namelijk 11 jaar jonger en vader van 2 jonge kinderen. En daarom heen breidt ze haar volgende probleem, want wat moet ik met haar en haar problemen. En deze kwellingen komen dus regelmatig naar voren.

En zeker als je dan in badkleding op een strand gaat liggen. Wat ze heerlijk vind als er geen andere mensen bij zijn of met een boerka aan. Dus op het strand liggen is voor haar blijven liggen, dus geen frisse duik of een spelletje op het strand. Nee gewoon blijven liggen en niet opvallen terwijl je brein overuren maakt.

En hoe ik het vol houd? Nou ik heb 2 jaar geleden iets gevonden, wat zij al jaren kwijt is. Ik heb haar gevonden en met haar bedoel ik de ware vrouw achter het masker, achter haar lichaam en achter haar kwellingen.

En dat ene kleine stukje van haar wat verschuild zit achter haar chaos dat is wat mij zo gelukkig maakt. En om daarvan voor altijd te kunnen blijven genieten, is het mijn taak dat kleine stukje groter te maken dan de chaos die er overheen is gegroeid. Want hoe groter dat stukje perfecte vrouw wordt, hoe kleiner het negatieve zelfbeeld zal zijn, maar het helemaal doen verdwijnen gaat niet lukken en is ook niet nodig dat doet haar acceptatie wel.

Geschreven door: haar partner.

Trefwoord: 
Late gevolgen
Naasten