Keuzehulpen borstreconstructie

Een keuze maken tussen geen borstreconstructie (plat blijven) en wel een borstreconstructie kan best lastig zijn. En als je kiest voor een borstreconstructie, dan wil je waarschijnlijk weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je doet er goed aan jezelf te informeren over de voor- en nadelen van al die mogelijkheden. Zo kun je je beslissing goed overwegen en kijken wat bij jou persoonlijk past. Keuzehulpen kunnen hierbij helpen.

Keuzehulpen

Er zijn verschillende manieren om de vorm van je borst te herstellen na een operatie. De keuzehulpen kunnen helpen om samen met je arts de best passende behandeling te kiezen. Bij Borstkankervereniging Nederland zijn op dit moment onderstaande keuzehulpen bekend:

B-bewust checklist borstreconstructie

De keuze of en wanneer je een borstreconstructie wilt, ligt vooral bij jou. Om te ontdekken wat je wilt en wat voor jou belangrijk is kan deze checklist je (praktische) ondersteuning bieden, bijvoorbeeld om gesprekken in het ziekenhuis goed voor te bereiden.

Checklist borstreconstructie van B-bewust

Patiënt+ keuzehulp borstreconstructie

In een paar stappen informeert deze keuzehulp je over de verschillende reconstructiemethodes, met mogelijke voor- en nadelen per behandeling. De keuzehulp geeft de basis informatie, om tot een weloverwogen keuze te kunnen komen is aanvullende informatie essentieel. Bespreek deze met je arts of verleegkundige.

Keuzehulp van patient+ >

Ervaringen van anderen

Wil je weten wat de ervaringen van anderen zijn? Kijk dan in ons dossier ervaringen & foto's borstreconstructie. Hierin vind je ervaringen en foto's van vrouwen met de verschillende vormen van borstreconstructie met daarbij hun persoonlijke ervaringsverhaal en foto's.

Borstreconstructie mogelijkheden

Ervaringen van vrouwen:

geen reconstructie

een reconstructie met prothese

met lichaamseigen weefsel: DIEP | LD | PAP | SGAP | lipofilling

Je kunt ook je vragen stellen aan lotgenoten en teruglezen wat hun ervaringen zijn op het gebied van borstreconstructie op forum de-amazones.nl. Om deel te nemen aan dit forum, dien je eerst een account aan te maken en in te loggen. Je kunt, na aanmelden, ook voor ervaringen terecht in de besloten facebookgroep BRCA en CHECK2 NL en BE. Je kunt ook terecht voor je vragen op www.borstkankervragen.nl.

Vragen?

Heb je na het lezen van de informatie over borstreconstructie op deze website nog vragen? Neem dan contact op met je eigen plastisch chirurg. Je kunt ook terecht bij onze ervaringsdeskundigen van het serviceteam >