OWise

Met OWise heb je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar via een mobiele app of website. Jij voert ze in en OWise geeft je inzicht en overzicht terug.

OWise bestaat uit een website en een mobiele app waarmee je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar hebt. Houd bij hoe je je voelt, schrijf je vragen op en voer alle medische gegevens in. OWise geeft dan inzicht in je behandelplan en overzicht terug. Het biedt je ondersteuning en controle met behandelinformatie op maat, dagboek- en agendafuncties en vragenlijsten. Verder kun je belangrijke vragen noteren die je aan je zorgverlener wilt stellen. Het biedt daarmee ondersteuning in de communicatie met je behandelaar(s). Om OWise te gebruiken, moet je inloggen en een wachtwoord aanmaken. Door OWise te gebruiken, help je medisch onderzoek naar betere opsporingstechnieken en mogelijke nieuwe behandelingen van borstkanker. OWise gebruikt hiervoor de gegevens (geen persoonlijke) over trends van de gehele groep, om zo inzicht te krijgen in de wensen van borstkankerpatiënten en in ontwikkelingen op het gebied van borstkankerzorg.

Ruim 4500 unieke bezoeker heeft OWise gebruikt tot nu toe (juni 2017) 

Voor wie: 

Borstkankerpatiënten

Waarvoor te gebruiken: 

De website en mobiele app bieden je ondersteuning en controle. Dat gebeurt met  behandelinformatie op maat op basis van je eigen (medische) gegevens plus dagboek- en agendafuncties. Bovendien wordt je ondersteund bij het formuleren van vragen die je aan je zorgverlener(s) kunt stellen. OWise  bevordert daarmee het gesprek met je zorgverlener(s). 

Evaluatie:

Vorm: 

Website en mobiele app

Kosteloos: 

Ja Je moet je wel registeren en je niet-persoonlijke gegevens worden gebruikt voor medische doeleinden.

Taal: 

Nederlands

De beoordeling bestaat uit drie onderdelen:

1.Gebruiksvriendelijkheid / informatie goed te begrijpen
2.Betrouwbaarheid
3.Privacy

Klik hier voor het volledige beoordelingsrapport >>

Gebruiksvriendelijkheid: 

Zowel de website als de mobiele app zijn gemakkelijk in gebruik. De informatie en de verschillende mogelijkheden zijn snel te vinden. OWise is een actief instrument: je moet zelf veel doen, dit moet bij je passen. Er is veel tekst, met maar weinig illustraties.

Om OWise te gebruiken, moet je 18 medische profielvragen invullen (waaronder gegevens uit je pathologieverslag) voordat je kunt beginnen. Deze gegevens zijn nodig om OWise goed te kunnen gebruiken. Wanneer je OWise gebruikt via het ziekenhuis, vult de oncologieverpleegkundige die gegevens in op de folder van OWise, die je vervolgens meekrijgt. 

Waardering: 
Goed
Betrouwbaarheid: 

Ondanks dat niet bekend is hoe lang OWise wordt gefinancierd is de financiering op dit moment (najaar 2017) gewaarborgd. De app is niet ontwikkeld in directe samenwerking met andere professionals als een ziekenhuis.

Waardering: 
Goed
Privacy: 

OWise heeft een strenge certificeringseis op het gebied van  privacy. De gebruiker-gegevens worden beheerd door een onafhankelijk ANBI-stichting: PX for Life. Deze stichting heeft als doel de bescherming van gebruikers-gegevens. Sommige van de door gebruikers ingevulde gegevens worden gebruikt voor medisch onderzoek. Dat gebeurt anoniem en als onderdeel van een grote patiëntengroep. Het is belangrijk dat je je als gebruiker hiervan bewust bent. 

Waardering: 
Goed