Op adem na borstkanker

Op adem na borstkanker biedt psychosociale hulp na de behandeling van borstkanker. Het laat zien hoe je  zelf het leven weer op kan pakken na de behandelingen voor borstkanker. Het biedt hulp door middel van informatie, testen en opdrachten. Het programma duurt 4 maanden met een uitloop van 8 maanden. Je bepaalt zelf welke opdrachten je doet en wanneer en doorloopt het programma in je eigen tempo.
Al meer dan 709 vrouwen nemen deel aan het programma (d.d. juni 2018).

Voor wie: 

Borstkankerpatiënten (vrouwen)

Waarvoor te gebruiken: 

Emotioneel herstel na borstkanker

Evaluatie:

Vorm: 

website

Kosteloos: 

Ja

Taal: 

Nederlands

De beoordeling bestaat uit drie onderdelen:
1.Gebruiksvriendelijkheid / informatie goed te begrijpen
2.Betrouwbaarheid
3.Privacy

Klik hier voor het volledige beoordelingsrapport >>

Gebruiksvriendelijkheid: 

Het instrument is gebruiksvriendelijk en je hebt als  gebruiker van het instrument zelf de regie. Jij  bepaald zelf wanneer je aan de slag gaat met de opdrachten. Er is wel veel tekst en weinig illustratie, wat niet voor iedereen geschikt of prettig kan zijn. Het moet echt bij je passen.

Waardering: 
Goed
Betrouwbaarheid: 

Het instrument is gebaseerd op de cognitieve gedrags- therapie en is ontwikkeld in samenwerking met het UMCRadboud. De ‘eigenaar’ is Karify, zij doen het data beheer. Een nadeel is dat de financiële borging onzeker is.

Waardering: 
Voldoende
Privacy: 

Wanneer je je aanmeld om gebruik te maken van het instrument wordt duidelijk uitgelegd wat met de gegevens van de gebruiker gebeurd.

Waardering: 
Goed