B-bewust

B-bewust ondersteunt je bij het voorbereiden van gesprekken met je zorgverlener(s). O.a. over behandelingen, erfelijkheid, uitgezaaide borstkanker en late gevolgen. Aan de hand van 12 verschillende themalijsten met voorbeeldvragen stel je je eigen vragenlijst samen. Deze checklistfunctie helpt je om inzicht te krijgen in welke onderwerpen en vragen op dit moment voor jou belangrijk zijn. Zo kunnen zorgverleners hun informatie op jouw behoefte afstemmen. Je kunt anoniem gebruik maken van deze checklistfunctie of je kunt je unieke inloglink per email ontvangen. 

Eerste helft 2017: gemiddeld 1.755 unieke bezoekers per maand. Per maand wordt gemiddeld 1.024 keer een online checklist aangemaakt.

Voor wie: 

Mensen die te maken hebben met borstkanker; zoals (ex)borstkankerpatiënten, mensen die erfelijk belast zijn en hun naasten.

Evaluatie:

Vorm: 

Website, checklistfunctie ook beschikbaar op smartphone en tablet

Kosteloos: 

Ja

Taal: 

Nederlands

De beoordeling bestaat uit drie onderdelen:

1.Gebruiksvriendelijkheid / informatie goed te begrijpen
2.Betrouwbaarheid
3.Privacy

Klik hier voor het volledige beoordelingsrapport >>

Gebruiksvriendelijkheid: 

 B-bewust is over het algemeen gebruiksvriendelijk en de taal en teksten zijn duidelijk. Het lettertype op de homepage is minder goed leesbaar. Er wordt duidelijk, stap voor stap, uitgelegd hoe de checklistfunctie werkt, hoewel deze functie door sommigen als ingewikkeld wordt ervaren. De themalijsten met voorbeeldvragen zijn vaak lang, ook dit is niet voor iedereen geschikt of prettig. Naast goede en betrouwbare informatie over borstkanker, borstreconstructie en erfelijke belasting zijn er volop verwijzingen naar andere informatie- en hulpbronnen. Er wordt weinig gebruik gemaakt van afbeeldingen om tekst te verduidelijken.

Waardering: 
Voldoende
Betrouwbaarheid: 

De website B-Bewust biedt veel betrouwbare informatie, gebaseerd op relevante medische richtlijnen. De website is van Borstkankervereniging Nederland, een betrouwbare organisatie die nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt en de website periodiek actualiseert. De inhoud is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals.

Waardering: 
Goed
Privacy: 

In de disclaimer staan de gebruikersvoorwaarden en de privacyverklaring. Beide zijn duidelijk beschreven. Er wordt helder aangegeven hoe de informatie gelezen moet worden en wat er gebeurt met de ingevoerde gegevens. Verder wordt er informatie gegeven over cookiebeleid en het uitvoeren van een webanalyse.

Waardering: 
Goed