Jubileum 40 jaar

Hoera, Borstkankervereniging Nederland bestaat 40 jaar! Al die jaren zetten we ons samen met onze vrijwilligers in voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Dankzij de steun van onze leden, zijn wij er voor iedereen met borstkanker, erfelijke aanleg daarvoor en hun naasten. Of je nu vrouw of man bent, jong of oud. Of je de diagnose nu vorige week of tien jaar geleden kreeg. Wij zijn er.

Om ons 40-jarig jubileum te vieren, hebben we dit jaar een hoop leuke plannen. Op deze pagina vind je een overzicht van het jubileumjaar.

Livestream

Op 21 maart spraken onze directeur Cristina Guerrero Paez en bestuursvoorzitter AnneLoes van Staa tijdens een semi-livestream met deskundigen, (ex-)patiënten en naasten over uitgezaaide borstkanker, seksualiteit, erfelijke aanleg en nog veel meer! Ze keken terug op 40 jaar Borstkankervereniging Nederland (BVN) en speculeerden over de toekomst van de borstkankerzorg.

Bekijk hier de uitzending

40 gezichten van borstkanker

Voor iedereen is borstkanker anders; De behandeling, de gevolgen en de invloed op je leven. Zo heeft iedereen een eigen verhaal. In ons jubileumjaar waarin Borstkankervereniging Nederland 40 jaar bestaat, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien.

Bekijk hier de 40 gezichten

Jubileumcongres

Op 21 maart zouden wij ons 40-jarig jubileum vieren, met een congres in het UMC Utrecht. In verband met het coronavirus hebben we besloten het congres uit stellen. Deze zal waarschijnlijk in het najaar plaatsvinden. Zodra een datum bekend is, zullen we dat communiceren.

Lees meer over het jubileumcongres

Jubileumuitgave blad B

De jubileumuitgave van blad B is uit! Deze speciale editie staat helemaal in het teken van ons 40-jarig jubileum. In dit nummer lees je over hoe BVN de afgelopen 40 jaar heeft bijdragen aan borstkankerzorg en belangenbehartiging. Met verhalen van Babette (58) over leven met uitgezaaide borstkanker, Anja (61) over haar lichaam en Robert die als man borstkanker kreeg. Ook spraken we met drie generaties over de ziekte en blijkt lotgenotencontact heel erg van nu te zijn. Benieuwd naar de uitgave? Word lid en ontvang de B thuis!

Ja, ik wil lid worden

Tijdlijn 40 jaar borstkankerzorg en BVN

BVN is al 40 jaar in actie voor de beste borstkankerzorg. In blad B vind je een visuele tijdlijn met de mijlpalen van 1980 tot nu. Meer achtergrondinformatie over deze mijlpalen lees je hier.

Blogs ervaringsdeskundigen

  • In onze jubileumeditie van blad B staat een artikel over de toekomstblik van artsen op de borstkankerzorg. Borstkankerpatiënte Jannie bedacht hoe het zou kunnen zijn om in 2060 borstkanker te krijgen. Lees hier de blog van Jannie.
  • In blad B lees je ook een artikel over lotgenotencontact anno 2020. Ervaringsdeskundige Désirée Hairwassers schreef het artikel, maar wilde ook graag haar eigen verhaal delen. Lees hier de blog van Désirée.

Wensen samenwerkingspartners

Voor de jubileumuitgave van blad B vroegen we onze samenwerkingspartners hoe relevant zij BVN vinden. En wat vinden zij van onze rol, nu en de komende 40 jaar? Lees hier de reacties van onze partners.