Ontspanning en bezinning

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Azorenbeleving

Azorenbeleving Meditatie- en natuurreis ‘ Aandacht voor jezelf bij borstkanker ‘ Een reis naar de Azoren in de Atlantische Oceaan, waar natuur samengaat met rust en ontspanning. Een reis met aandacht voor: ontspanning, rust, loslaten, herstel, opladen, gezelligheid. In een groep van 3-6 personen. Verblijf op een prachtige natuurlocatie, met meditaties, yoga, massage, maaltijden, stiltewandeling en eilandtrips. Daarbij zal het delen van ervaringen, het met elkaar zijn, her- en erkenning, kunnen bijdragen aan het herstel van en na borstkanker. Een team van bekwame mensen is gedurende deze week aanwezig,o.a. yoga-docent, meditatiecoach, energetisch therapeut en een teamgenoot die tevens lotgenoot is. Spreekt deze reis jou aan? Kijk dan op https://www.azorenbeleving.nl/themareis. Of bel 06-47122191.

Stichting Borstkanjer

De Stichting Borstkanjer helpt vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker de draad van het leven weer op te pakken door middel van voorlichting en het organiseren van leuke activiteiten.

Stichting Curare - retraites voor vrouwen met borstkanker

Via www.curare.nl is de informatie over onze stichting te vinden. Op dit moment organiseren en faciliteren wij retraites voor vrouwen die de diagnose borstkanker hebben gehad. Locaties: Terschelling, Warfstermolen en Curacao. Daarnaast organiseren wij borstkanker saunadagen. Wij richten ons op het herstellen en helen van de innerlijke en uiterlijke balans.

Stichting Hof van Kairos

De Hof van Kairos verzorgt meerdaagse retraites voor mensen met de diagnose kanker, veelal vorm gegeven rond ondersteunende methodieken die bijdragen aan heling en levenskracht. Dagen van aandacht, rust en bezinning om je te verbinden met jezelf en wat je nodigt hebt als ondersteuning bij het genereren van hernieuwde levenszin en levenskracht.

Stichting Samen Varen

Stichting Samen Varen is opgericht voor mensen die het, om verschillende redenen, verdienen een week aandacht te krijgen. Stichting Samen Varen is een landelijke organisatie die is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring; door een ontmoeting met een vrouw met borstkanker die in een financieel zeer slechte situatie zat (schuldsanering & voedselbank). Dankzij een vaarweek zag zij weer licht in de duisternis. Zo ontstond het idee een "vaar-verwenweek" te organiseren voor vrouwen met borstkanker, in een zorgelijke financiële situatie. Lotgenotencontact, informatievoorziening maar vooral even weg en lichamelijk & geestelijk verwend worden waren de uitgangspunten. Al snel bleek dat Samen Varen in een behoefte voorziet. Jaarlijks organiseert Stichting Samen Varen een vaarweek voor deze doelgroep. Informatie op onze Facebook site. Of via een mail aan info@samen-varen.nl

Stichting Yogini rosa

"Samen op retreat na borstkanker" Yogini rosa Retreats zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen zoals jij die (ooit) de diagnose borstkanker hebben gehad. Een yoga retreat op Tenerife, even alleen weg van huis of met een “zusje”. Samen met andere vrouwen met dezelfde achtergrond op een mooie, fijne en veilige locatie in de natuur. Dagelijks yoga, meditatie, mindfulness, massages, gezonde voeding en diverse workshops. Een Yogini rosa Retreat is ontwikkeld voor de periode na de behandelingen, om rust en balans te vinden, persoonlijke vernieuwing te stimuleren en ervaringen te delen. Yogini rosa Retreats worden georganiseerd door Stichting Yogini rosa. http://www.yoginirosa.com/yogini-retreats/voor-jou/

Vaarkracht

Vaarkracht organiseert kosteloze vaartochten voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Een heerlijk dag uit op het water die geheel kosteloos wordt verzorgd met lunch,hapjes en drankjes. Wij kunnen zowel Prive vaartochten als groepsvaartochten aanbieden. Door geheel Nederland. Zie de vaarkalender op de website van Vaarkracht.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en (online) zelfhulpprogramma’s. In de Verwijsgids kunt u zoeken op verschillende typen zorg of hulp en/of op probleemgebied, zoals wensen en ideeën. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De gids heeft een landelijke dekking en biedt de mogelijkheid om met een postcodefilter te zoeken op zorg of hulp dicht bij huis.