Thuishulp

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Lees hier meer over over hulp thuis

Care for cancer

Care for cancer biedt individuele ondersteuning aan mensen met kanker. De care consultants van Care for cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Zij bezoeken cliënten thuis, beantwoorden vragen over de diagnose en de behandeling en geven praktische tips voor de thuis- en werksituatie. Daarnaast geven zij voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden en verwijzen door naar bijvoorbeeld inloophuizen of patiëntverenigingen.

De diensten van Care for cancer sluiten aan op de zorg van het ziekenhuis. Het doel is dat cliënten minder stress en onzekerheid ervaren en sterker staan in het ziekteproces. Care for cancer richt zich op patiënten, mantelzorgers en werkgevers.

Mezzo

Dit is de vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Mezzo behartigt hun belangen en geeft ondersteuning.

Rijksoverheid; Regelhulp

Een handige site met informatie over thuishulp. Afhankelijk van je situatie kun je de volgende zorg aanvragen: verzorging en verpleging, ijvoorbeeld hulp bij douchen, opstaan uit bed en eten. Of hulp bij verzorging van een wond. Begeleiding in het dagelijks leven. Praktische vaardigheden en sociale redzaamheid. Hulp bij het huishouden. 

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en (online) zelfhulpprogramma’s. In de Verwijsgids kunt u zoeken op verschillende typen zorg of hulp en/of op probleemgebied, zoals Zorg thuis. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De gids heeft een landelijke dekking en biedt de mogelijkheid om met een postcodefilter te zoeken op zorg of hulp dicht bij huis.