Protheses

De SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen) is een onafhankelijke stichting die leveranciers van kwalitatief hoogwaardige medische hulpmiddelen erkent. De door de SEMH erkende leverancier is een professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Je vindt op hun website een overzicht van SEMH speciaalzaken (vul bij regelingen MMC in).

Informatie over (medische) hulpmiddelen

Op deze pagina lees je het standpunt van BVN over (medische) hulpmiddelen. In het dossier hulpmiddelen vind je meer informatie over wat medische hulpmiddelen zijn en hoe het zit met de vergoedinging.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt je bij het vinden van ondersteunende behandeling en begeleiding bij kanker. Op ieder moment na de diagnose.

ABC by Basko

Voor informatie over de producten van Basko.

Amoena

Voor informatie over de producten van Amoena.

Anita care

Fabrikant van lingerie, badmode en protheses voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Alle producten worden geproduceerd in eigen fabrieken en zijn daardoor perfect op elkaar afgestemd.

Breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), gratis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. 

Contact: breiboezem@gmail.com

Prévoo Maatwerk

Maatwerk en advies | Individueel vervaardigde protheses

De maatwerk borstprotheses kunnen worden toegepast na volledige borstamputatie maar ook als deelprothese na een borstsparende operatie.
De protheses kunnen, indien gewenst, voorzien worden van een zelfklevende laag waardoor de prothese zonder gebruik van lijm aan het lichaam kan hechten.
Een speciale prothese BH is dan niet meer nodig!

Proud Breast

Qups voor een zorgeloos leven. Comfortabel. Vrouwelijk.

SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen)

De SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen) is een onafhankelijke stichting die uitsluitend leveranciers erkent, die medische hulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit leveren. Je vindt op hun website een overzicht van SEMH speciaalzaken in heel Nederland. Deze zaken verkopen protheses, maar meestal ook lingerie en badkleding voor protheses. De door de SEMH erkende leverancier is een professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Vul "MMC" in als je op de website van SEHM naar een speciaalzaak bij jou in de buurt zoekt.

Shap3d Up

Comfyboobs, super zachte comfortabele borstprotheses gemaakt van bamboe. Ideaal in de periode direct na de borstamputatie, tijdens de behandelingen en later bij het sporten of chillend op de bank. Zowel prothese als vulling zijn puur natuur. Bamboe heeft antibacteriële eigenschappen. Hierdoor ontstaan minder snel geurtjes en geeft het een fris en droog gevoel, ook bij transpiratie. Daarnaast bezit bamboe ook hypoallergene eigenschappen waardoor huidirritaties niet optreden en zelfs worden verminderd.  De Comfyboobs zullen tussen de € 25 en de € 30,- kosten en worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Nog niet verkrijgbaar maar wel volop in ontwikkeling; de Printboobs, maatwerk protheses op basis van 3D scannen- en printen met nieuw materiaal, geen siliconen. We zoeken nog vrouwen die hun (prothese) ervaringen met ons willen delen om zo de Printboobs nog beter te kunnen ontwerpen. 

 

Silima

Voor meer informatie over de producten van Silima.

Stichting Belangen Verbond van Borstprotheseleveranciers

Leden van de BVBL treft u dan ook verspreid over heel Nederland aan. Uitsluitend bedrijven die de juiste opleidingen succesvol hebben afgerond en SEMH gecertificeerd zijn, kunnen lid worden van de BVBL.

Pagina's