Palliatieve Zorg

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Agora

Agora wil eindigheid een plek geven in het leven van mensen en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven tot het einde.

Before you leave app

Deze app is ontwikkeld door DELA. De app biedt je de mogelijkheid om woorden en verhalen vast te leggen voor je geliefden en de mensen die achterblijven als jij er niet meer bent. De app is bedoeld voor mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben en voor hun naasten. De app is een hulp om vragen te stellen, om moeilijke gesprekken met elkaar te voeren. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om je verhaal, bijvoorbeeld de belangrijke gebeurtenissen in je leven, vast te leggen. Je kunt je herinneringen op verschillende manier opslaan, bijvoorbeeld door een video op te nemen. Er is ook de mogelijkheid om je familie of vrienden toe te voegen aan je account om samen herinneringen te delen.

Hentje Metz - Praktijk voor thuiskomen in jezelf bij borstkanker

Je hebt borstkanker. Je leven staat op z'n kop. Je voelt je misschien strijdlustig, maar misschien ook bedrukt, boos, vertwijfeld en verslagen. Hoe houd je je staande in alles dat er voor jou is? Hoe ga je om met verlies van je gezondheid, vitaliteit en vrouwelijkheid?  Hoe kun je genieten van dat wat er wel is? En wat als blijkt dat het einde nadert? Ik begeleid je volgens de ©TO BE methode, door je inzicht te geven in je ziekteproces en vanuit ruimte en rust het vertrouwen te (her)winnen in jezelf, je lichaam en het leven. Of om vanuit overgave het leven los te laten.

Auteur van 'Gehavend'

Het Nieuwe Rouwen

Het Nieuwe Rouwen houdt zich bezig met concepten rondom ziekte en de dood, zoals onder andere het maken van filmportretten van ernstig zieke mensen. Maar ook psychosociale begeleiding van gezinnen rondom ziekte.

Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten via magazines, themaboekjes, social media en deze website. Vele betrokken, deskundige personen en organisaties werken hierin nauw samen. Pal voor u is een initiatief van de Regionale Netwerken Palliatieve Zorg.

RememberMe.nl

RememberMe.nl is een online magazine met een frisse blik op de onderwerpen uitvaart en rouw. Dagelijks vind je er nieuwe inspiratie, informatie en tips. Het magazine straalt vooral kleur uit en laat zien wat er allemaal kan en mag zodat je ontdekt wat je belangrijk vindt voor je eigen afscheid. Middels het platform kun je in contact komen met unieke bedrijven die je kunnen helpen bij het organiseren van de uitvaart zoals jij deze voor je ziet. Daarnaast is het platform ook bedoeld voor mensen die een dierbare verloren zijn en te maken hebben met rouw en verdriet.

Stichting Voorlichting Palliatieve Zorg

De website bevat informatie over de gehele breedte van palliatieve zorg. Van pijnbestrijding en psychosociale zorg tot spirituele begeleiding.

Uitbehandeld maar niet uitgepraat

Als kanker niet meer te genezen is, is dit voor veel mensen een moeilijk onderwerp om over te praten. Terwijl het juist belangrijk is om te praten over wat iemand moeilijk vindt, wat iemand wil en wat iemand juist niet wil. Op deze website vind je informatie en hulp.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en (online) zelfhulpprogramma’s. In de Verwijsgids kunt u zoeken op verschillende typen zorg of hulp en/of op probleemgebied.. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De gids heeft een landelijke dekking en biedt de mogelijkheid om met een postcodefilter te zoeken op zorg of hulp dicht bij huis.

ZorgWijzer.nl

Op ZorgWijzer is een zorgdossier gepubliceerd die uitgebreid informatie biedt over het onderwerp palliatieve (terminale) zorg (PTZ). Daarin bespreken we een aantal belangrijke zaken, bijvoorbeeld wanneer men in aanmerking komt voor PTZ, hoe de zorg wordt georganiseerd en gefinancierd. Tevens hebben we het mogelijk gemaakt om via het Zorgkompas (http://www.zorgwijzer.nl/zorgkompas) stapsgewijs een antwoord of advies te krijgen aangaande PTZ.