Overgangsklachten

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Care for Women

Care for Women is gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en helpen je graag bij problemen met de overgang. Bij Care for Women kun je 24 uur per dag, zonder doorverwijzing van je huisarts, een afspraak maken en bijna alle zorgverzekeraars vergoeden dit zelfs vanuit de aanvullende verzekeringen.

Verpleegkundig Overgangsconsulente

De Verpleegkundig Overgangsconsulente is gespecialiseerd in het informeren, adviseren en begeleiden van vrouwen voor en tijdens de overgang.

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en (online) zelfhulpprogramma’s. In de Verwijsgids kunt u zoeken op verschillende typen zorg of hulp en/of op probleemgebied, zoals overgang. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De gids heeft een landelijke dekking en biedt de mogelijkheid om met een postcodefilter te zoeken op zorg of hulp dicht bij huis.