Aanmelden

Heeft u zelf inhoud die u aan de hulpwijzer toe wilt voegen? Dat kan via dit formulier.

Online ondersteuning

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent. We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Before you leave app

Deze app is ontwikkeld door DELA. De app biedt je de mogelijkheid om woorden en verhalen vast te leggen voor je geliefden en de mensen die achterblijven als jij er niet meer bent. De app is bedoeld voor mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben en voor hun naasten. De app is een hulp om vragen te stellen, om moeilijke gesprekken met elkaar te voeren. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om je verhaal, bijvoorbeeld de belangrijke gebeurtenissen in je leven, vast te leggen. Je kunt je herinneringen op verschillende manier opslaan, bijvoorbeeld door een video op te nemen. Er is ook de mogelijkheid om je familie of vrienden toe te voegen aan je account om samen herinneringen te delen.

Chemowijzer

Deze website is bedoeld voor mensen die binnenkort starten met chemotherapie. De website is niet specifiek gericht op mensen met borstkanker. Tijdens en voorafgaand aan de behandeling zal er veel op je afkomen. Chemowijzer probeert je daarin te ondersteunen en geeft informatie waarmee je je kunt voorbereiden op deze periode. Aan de hand van veel gestelde vragen krijg je informatie, praktische tips en voorbeelden.
Chemowijzer.nl is ontwikkeld door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg

E-book chemotherapie

Een interactief handboek vol handige informatie over de praktische zaken rondom een chemotherapiebehandeling. Kanker en Ik is een initiatief van lotgenoten die hun ervaringen en ideeën bundelen voor mensen die te maken krijgen met kanker.

Online Training Mindfulness bij kanker

Kanker is ingrijpend voor iedereen, ook voor partners en naasten. Vaak word je overvallen door heftige emoties en heb je behoefte om in alle rust stil te staan bij jezelf en bij wat nu belangrijk is voor jou en je omgeving. Daarom ontwikkelden we een laagdrempelige, online mindfulnesstraining voor mensen met kanker of een chronische aandoening. De training is voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen groepstraining kan volgen, maar wel mindfulness in het dagelijks leven wil toepassen bij het omgaan met ziekte. We hebben een 4 minuten introductiefilmpje (externe link) gemaakt van de online training. Kijk op de website hieronder voor meer informatie en aanmelden (externe link) voor de online mindfulnesstraining.

Overzicht online ondersteuning bij borstkanker

Hier vind je een overzicht van keuzehulpen, zelfhulpprogramma's, apps en andere online ondersteuning die je in verschillende fasen kunnen helpen. Door deze te gebruiken en erover in gesprek te gaan, maak je het mogelijk dat de (na)zorg zo goed mogelijk op jou kan worden afgestemd. BVN heeft alle instrumenten in dit overzicht beoordeeld.

Persoonlijke keuzehulp bij beslissingen - stichting NET-groep

Deze keuzehulp - in de vorm van een pdf formulier dat je zelf invult - is geschikt voor elke beslissing. Dus ook voor een besluit rond je gezondheid of medische behandeling. In de keuzehulp word je door 4 stappen geleid. Je beantwoord vragen, vult in wat je weet over de verschillende keuzemogelijkheden, onderzoekt waar je voorkeur naar uit gaat en wie of wat je nog nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken.