Aanmelden

Heeft u zelf inhoud die u aan de hulpwijzer toe wilt voegen? Dat kan via dit formulier.

Lichaamsverzorging

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

AtKims Massage & Wimpers

Na een borstoperatie, chemotherapie of bestraling kan je lijf wel wat rust en ontspanning gebruiken. Massage is een fijne manier om even uit te rusten en tot jezelf te komen. De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels en voert afvalstoffen af. Een ontspannen lichaam herstelt ook sneller. Naast massages zet ik ook wimperextensions bij mensen na een chemokuur. Heeft u uw wimpers verloren door een chemokuur en beginnen ze net weer een beetje te groeien, dan kunt u wimperextensions laten zetten voor vollere wimpers.

mooihoofd

Wees lief voor je lijf tijdens of na borstoperatie, chemotherapie en bestraling.
Door verschillende bijwerkingen kunnen je huid, hoofd, nagels en mond extra verzorging goed gebruiken. In de webshop van Mooihoofd vind je bij Beauty & Care speciaal afgestemde verzorgingsproducten hiervoor die helpen deze ongemakken te verlichten.
Met zorg geselecteerd en zonder ingrediënten die je nu beter kunt vermijden.
De 100% natuurlijke producten van Defiant Beauty bevatten zelfs geen plantaardig oestrogeen. Uniek in Nederland.

Overweg met kanker

Overwegmetkanker.nl is een website met verzamelde tips, kennis en ervaringen die je kunnen helpen in het omgaan met de gevolgen en bijwerkingen van klachten. Tips van patiënten zelf, zodat jij het wiel niet meer hoeft uit te vinden.

Stichting Look Good Feel Better

Look Good Feel Better informeert en adviseert patiënten, professionals en publiek op een positieve en praktische manier over uiterlijke verzorging bij kanker. Het gaat om een niet-medisch, productneutraal programma dat veelal gratis wordt aangeboden aan de deelnemers

Verwijsgids Kanker

De Verwijsgids Kanker helpt patiënten en hun naasten bij het vinden van aanvullende behandelings- en begeleidingsmogelijkheden die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben. De gids biedt een overzicht van zorgverleners, organisaties en (online) zelfhulpprogramma’s. In de Verwijsgids kunt u zoeken op verschillende typen zorg of hulp en/of op probleemgebied, zoals veranderend uiterlijk. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners. De gids heeft een landelijke dekking en biedt de mogelijkheid om met een postcodefilter te zoeken op zorg of hulp dicht bij huis.

Voel je weer Vrouw

Als ervaringsdeskundige begeleid en ondersteun ik mijn lotgenoten tijdens en na (borst)kanker. Denk hierbij aan kleuradvies bij identiteitsverlies door haaruitval middels shawls als hoofdbedekking en make-up tips. Een product verzorgingslijn voor zowel innerlijk als uiterlijk na chemo en bestraling. En begeleid ik (ex)kankerpatiënten bij het verwezenlijken van hun droom: start eigen onderneming na kanker door een handleiding aan te bieden tot succes!