Inloophuizen

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Patiëntinformatiecentrum Oncologie PATIO

Een plek voor iedereen die te maken krijgt met kanker als patiënt of als naaste. Kom Ontspannen (ontspan in onze huiskamer met een kopje koffie of thee), Ontmoeten (ontmoet lotgenoten, neem deel aan een informatieavond), Ontdekken (op zoek naar betrouwbare informatie) en Ontzorgen (op zoek naar de juiste zorg en ondersteuning met een ondersteuningsconsulent).

Stichting IPSO

IPSO is de landelijke brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho-oncologische centra. IPSO spant zich in voor laagdrempelige, kwalitatief hoogwaardige psycho-oncologische zorg.
IPSO versterkt en ondersteunt haar leden – inloophuizen en psycho-oncologische centra - zodat deze alle mensen met kanker en hun naasten op maat gesneden psycho-oncologische begeleiding en ondersteuning kunnen bieden.

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker)

Een plek waar je heldere informatie vindt, maar ook een luisterend oor. Waar je naartoe kunt voor professionele psychologische hulp, maar ook voor een praatje. Waar je je door een mooie pruik of prothese weer sterker voelt, of hulp krijgt bij re-integratie als je weer aan het werk wilt. Alles onder één dak. Waar je zo naar binnen loopt, ook als jij niet degene met kanker bent, maar een naaste.