Hoeden, petjes en pruiken

De SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen) is een onafhankelijke stichting die leveranciers van medische hulpmiddelen die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren erkent. De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Kijk hier voor alle speciaalzaken met een SEMH keurmerk (rechtboven in kan je zoeken op  plaats en of postcode, kies verder bij bij regeling: HWK)

Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) verenigt de professionele kappers van Nederland en komt op voor hun collectieve en individuele belangen.  Op deze pagina vindt u alle erkende haarwerkers. Zoek op postcode of plaats en maak vrijblijvend een afspraak met een van de haarwerkspecialisten. Zij informeren en helpen u graag! U herkent een erkende haarwerker aan de ANKO Haarwerkspecialist-sticker op de ruit van de salon.

Op dit gedeelte van de website vind je verwijzingen naar informatie en websites van andere organisaties dan Borstkankervereniging Nederland (BVN). Deze informatie is bedoeld om je te informeren over het aanbod van hulpmiddelen in Nederland. BVN is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor deze informatie en de informatie die op de websites staat waarnaar verwezen wordt. Het is daarom raadzaam de aangeboden informatie eerst zelf bij de vermelde bron of bij de vermelde contactpersoon te controleren. Lees meer hierover in de voorwaarden

ANKO

Wilt u er zeker van zijn dat u met een professionele haarwerker te maken hebt? Ga dan naar een erkend haarwerkspecialist. Erkende haarwerkspecialisten zijn aangesloten bij de ANKO Sectie Haarwerken. Dat betekent dat u mag rekenen op professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit. Ze waarborgen te allen tijde uw privacy. Alle erkende haarwerkspecialisten werken volgens algemene voorwaarden en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie. Dit biedt u zekerheid en duidelijkheid! ANKO erkende haarwerkspecialisten hebben afspraken gemaakt met zorgverzekeraars, waardoor zij voor u kunnen declareren. De vergoeding wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs van het haarwerk.

atelier Eltsenien stichting "voor als je even geen haar hebt"

Anneke Langenberg van Eltsenien heeft inmiddels een zeer uitgebreide „voor-elk-wel-wat-wils” collectie gemaakt, maar veruit favoriet is de nieuwe collectie „Mix&MatchMakkelijkeMooieMeerMogelijkhedenModeMutsjes”, waarmee heel veel combinaties gemaakt kunnen worden in heel veel kleuren, dessins en combinaties hiervan. Alle onderdelen zijn los te koop voor verrassende verwenprijzen, want Eltsenien werkt non-profit. U bent van harte welkom in haar als huiskamer ingerichte atelier, maar ook via internet kan ik u goed advies geven.

BelleBonnet

BelleBonnet ontwerpt en maakt elegante en comfortabele mutsjes en petten in eigen atelier, speciaal voor jou, als je te maken krijgt met haarverlies! Mooie modelletjes waarvan vaak maar 1 of enkele exemplaren zijn gemaakt! Vervaardigd uit natuurlijke lekker zittende stoffen als viscose, katoen en bamboe. Ook worden alle mutsjes dubbelzijdig gemaakt, waardoor méér volume en heb je geen last van stiksels of naden! Makkelijk en snel te bestellen via onze web shop, en niet goed geld terug! Ook is het mogelijk (na tel. afspraak) om in ons atelier (te Overloon N-Br.) te komen passen, in een rustige gemoedelijke sfeer.

Constance Willems Hairloss Hats

Constance Willems designer collectie gebreide hoeden & mutsen voor mensen met acuut haarverlies.

de Keppie Kompanie

Keppie is een slaapmuts voor mensen die hun haar verloren hebben door chemotherapie en op zoek zijn naar een zachte en comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. Ontwikkeld door ex-leukemiepatiënte.

Mooihoofd

De meest gekozen webshop met hoofdbedekkingen om je haarverlies met zelfvertrouwen te trotseren. Naast de grote keuze aan hippe mutsjes, sjaals en petten kun je ook bij Mooihoofd terecht voor betaalbare postoperatieve bh's en speciaal afgestemde verzorgingsproducten voor je droge huid tijdens chemo. Snelle zorgeloze service, gratis ruilen of retourneren en achteraf betalen mogelijk.

NL Wear Hair

NL Wear Hair Thuis in talrijke Haaroplossingen

NL Wear Hair is gevestigd in het Brabantse Waalwijk en is gespecialiseerd in haaroplossingen zoals pruiken, haarwerk,, maat haarwerk, extensions, lacewigs etc. Oplossingen voor kaalheid en dunner wordend haar.

Pruik bij u Thuis

Pruik bij u Thuis is door alle zorgverzekeraars erkende professionele thuiszorg in kwaliteit haarwerken.
Wij leveren “Zorg op maat” in je eigen vertrouwde omgeving” en helpen je aan een mooie en passende oplossing bij haarverlies. Zelfs binnen het budget van de zorgverzekering hebben wij een mooie collectie. Pruik u Thuis is een team van vijf haarwerkspecialistes, gevestigd op diverse locaties in Nederland. Ons specialisme is het helpen van vrouwen met tijdelijk en blijvend haarverlies. Wij ervaren dagelijks hoe belangrijk het is om er ook goed uit te zien als je ziek ben. Wil je meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek, kan je contact opnemen met de haarwerkspecialist in jouw omgeving. Op onze website vind u onze contact gegevens

Toupim

De Toupim is een uniek haarwerk. Deze Nederlandse uitvinding blinkt uit in comfort, is stijlvol, volkomen natuurlijk en het allerbelangrijkste: de Toupim is onherkenbaar als pruik. We zijn het enige bedrijf op de wereld dat ook het EIGEN HAAR kan verwerken tot een Toupim-haarwerk. Nog net niet koninklijk, maar wel 'Royal' en gewaardeerd met een EU patent. We hebben al heel wat vrouwen en meisjes heel gelukkig gemaakt met een Toupim, al dan niet van hun eigen haren. Bekijk de website voor prachtige voorbeelden. Hier vindt u ook Toupim-prothese hemden.
‘Omdat je je haren wel zult verliezen maar niet definitief kwijt hoeft te zijn!’