Diversen

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Bestralingskalender

Moet je binnenkort zelf bestralingen ondergaan of iemand in je omgeving, dan is de bestralingskalender een goede steun. Door het wegstrepen van elke bestralingsdag op de kalender tel je af, heb je een doel … een focuspunt. “Mijn kalender gaf mij moed en kracht om de intensieve periode van bestralingen door te komen”. Je hebt bij de kalender de keuze uit verschillende aantallen bestralingen en inspirerende afbeeldingen. Op de website schrijft Lucie van der Veer ook regelmatig een blog over haar leven met kanker.

Lifestylegids I'm every woman

Een lifestylegids die als handvat kan dienen bij het omgaan met borstkanker en de behandeling met hormoontherapie. De volgende onderwerpen komen aan bod: Welke bijwerkingen kun je verwachten? Wat kun je zelf doen om de bijwerkingen te verminderen of draaglijker te maken? Bij wie kun je terecht als het niet meer gaat? Lees hier het boekje.

Mimemori

Een van de gevolgen van anti-hormoontherapie kan zijn dat je vergeetachtig bent. Het kan zijn dat je 's avonds in je bed ligt en je afvraagt of je je pil nu wel of niet hebt in genomen. Als je het middel Tamoxifen moet slikken heeft Misegura een sheet ontwikkeld met de dagen van de week die precies op de medicijnstrip past: Mimemori. De sheet helpt je om te controleren of je je medicatie hebt ingenomen.

Misegura

UnderCover is de naam van een speciaal ontwikkelde cover/ sleeve om over je PICC lijn te dragen. Je kunt UnderCover zowel overdag als 's nachts dragen. Er zijn 2 geïntegreerde pockets, 1 voor het lumen en 1 voor je ICE gegevens. Ook fijn om te dragen tijdens het sporten. De UnderCover PICC sleeve heeft het internationale ICE (in case of emergency) logo op het het zakje naast het opbergdeel voor het lumen. In deze ruimte kun je belangrijke gegevens kwijt, welke kuur je krijgt, wie er in nood gebeld moet worden, welk ziekenhuis etc. Nu kun je dus met een gerust hart gaan sporten, wandelen in de natuur, fietsen.. kortom doen waar je zin in hebt.

Stichting No Guts No Glory

Stichting No Guts No Glory zamelt geld in voor onverzekerde behandelingen tegen kanker. Wij bieden financiële en morele steun aan kankerpatiënten en zijn continu bezig met acties om geld in te zamelen en via sociale media aandacht te vragen voor het probleem.

Uitgeverij Evike (eigenaar Yvonne Kok Driessen): Magazine Spiritualiteit, alternatieve zorg en paramedische zorg

In 2011 succesvolle baan, 39 jaar oud een gelukkig huwelijk en twee prachtige kinderen van 7 en 8 jaar oud. Plotseling geconfronteerd met borstkanker Type 3, tumor van 5,4 cm uitgezaaid naar de lymfklieren. Je wereld stort in. In het Magazine Spiritualiteit, alternatieve zorg en paramedische zorg staat een heel thema over borstkanker met veel tips tijdens de behandeling van chemo bestraling en operatie. Over voeding maar ook hulpmiddelen tegen blaren in de mond, vocht vast houden en nog veel meer.