Coaching

Op dit gedeelte van onze website proberen we je op weg te helpen naar het vinden van passende hulp voor jou. Je vindt hier een overzicht van onder andere hulpverleners en hulpmiddelen. We hebben het overzicht voor je ingedeeld in categorieën zodat je snel vind waar je naar op zoek bent.  We verwijzen je vooral naar borstkankerspecifieke hulp en hebben daarom een aantal criteria voor vermelding op de hulpwijzer

Coaches die aangesloten zijn bij Coach Connect beschikken over een HBO coach opleiding aangevuld met de opleiding coaching rondom kanker. Daarnaast hebben ze minimaal 2 jaar werkervaring in het oncologische werkveld. Hierdoor kun je uitgaan van kwaliteit. Hieronder vind je ook verwijzingen naar coaches bij kanker die wij door ervaringsdeskundigen als waardevol hebben doorgekregen. Het vinden van een coach die bij je past is heel persoonlijk.  

Verwijsgids Kanker

Helpt je bij het vinden van ondersteunende behandeling en begeleiding bij kanker. Op ieder moment na de diagnose. Klik hier om naar de verwijsgids te gaan

BinnenkantBuitenkant Coaching & Training

Coaching bij kanker helpt jou en/of je omgeving de balans te vinden. Welke vragen kunnen er o.a. zijn: Ik ben klaar met de behandelingen en hoe geef ik weer vorm aan mijn leven? Hoe ga ik om met de emoties die ik tegenkom? Hoe ga ik om met mijn omgeving? Hoe zorg ik goed voor mijzelf naast het zorgen voor mijn zieke partner? Voor meer info: http://www.binnenkantbuitenkant.nl/coaching-bij-kanker/

Borstkankercoach

De borstkankercoach begeleidt vrouwen en mannen die herstellende zijn van borstkanker om de kracht in zichzelf (terug) te vinden en te leven en genieten in het ‘nu’. Dit doe ik wandelend in de natuur: op het strand, in de duinen en in het bos. We bespreken thema's die in jouw leven spelen, zoeken naar je kracht en ik leer je omgaan met angst en verdriet. Alles is bespreekbaar. Ik geef je een tijdelijke steun in je rug. De kosten kunnen in sommige gevallen worden vergoed door je verzekering of door je werkgever. Bel gerust voor meer informatie. Ook kun je mijn boek boordevol tips en ervaringsverhalen lezen: Borstkanker... en nu?!

Borstkankercoaching: Up and Up Coaching

"Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen". Als gecertificeerd coach, gespecialiseerd in borstkankzorg, begeleid en ondersteun ik vrouwen die geraakt zijn door borstkanker. Als ervaringsdeskundige kan ik mij goed verplaatsen in mijn cliënten. De begeleiding stemmen wij samen af op jouw persoonlijke vragen en behoefte. Denk aan de volgende thema's: de regie over je leven terugkrijgen, omgaan met angstgevoelens, vermoeidheid of veranderde relaties. En vooral: leren loslaten, vertrouwen en weer genieten. Welkom voor een gratis kennismakingsgesprek!

Coach Connect - begeleiding bij kanker

Onze coaches leren je balans te vinden en weer in je kracht te komen. We bieden begeleiding tijdens de behandelingen maar ook daarna. Want hoe ga je eigenlijk met kanker om? Hoe pak je je leven weer op? En wat als je uitbehandeld bent? Wij kunnen je helpen met kortlopende en doelgerichte coaching die helpt om weer regie over het leven te krijgen. Op jouw manier, op jouw tempo en overal.

Hentje Metz - Praktijk voor thuiskomen in jezelf bij borstkanker

Je hebt borstkanker. Je leven staat op z'n kop. Je voelt je misschien strijdlustig, maar misschien ook bedrukt, boos, vertwijfeld en verslagen. Hoe houd je je staande in alles dat er voor jou is? Hoe ga je om met verlies van je gezondheid, vitaliteit en vrouwelijkheid?  Hoe kun je genieten van dat wat er wel is? En wat als blijkt dat het einde nadert? Ik begeleid je volgens de ©TO BE methode, door je inzicht te geven in je ziekteproces en vanuit ruimte en rust het vertrouwen te (her)winnen in jezelf, je lichaam en het leven. Of om vanuit overgave het leven los te laten.

Auteur van 'Gehavend'

Heuvelrug steun bij kanker

Door de diagnose kanker staat je leven op zijn kop. Emotioneel, fysiek en psychisch word je door elkaar geschud en niets is meer zoals het ooit was. Door alle afspraken en behandelingen, de hoeveelheid informatie en de soms veranderde relaties met vrienden en familie kan het moeilijk zijn om bij jezelf te blijven. En wanneer de behandelingen eenmaal achter de rug zijn begint het verwerken vaak pas echt. Er wordt van je verwacht dat je de draad van het gewone leven weer oppakt, maar dat is ingewikkelder dan gedacht. De achtbaan is weliswaar tot stilstand gekomen, maar hoe verwerk je de emotionele en fysiek zware gebeurtenissen, hoe hervind je een nieuw evenwicht terwijl je misschien nog kampt met gevoelens van angst en onzekerheid? Herken je dit en heb je behoefte aan een klankbord, een uitlaatklep of een luisterend oor? Wil je er met iemand over praten? Ik bied je ruimte voor je verhaal, je vragen en je onzekerheid. Je kunt bij mij terecht voor een onbekommerd gesprek - buiten het medische circuit en zonder wachtkamer - in een huiselijke omgeving of in de natuur. Je kunt je hart luchten en je perspectieven op een rijtje zetten. Ik ga met je in gesprek op een manier die jij prettig vindt en die bij jou past. Voor meer informatie:

Klaar met Kanker

"Klaar met kanker" biedt psychosociale hulp en coaching met paarden, tijdens en na kanker. Mensen die met kanker te maken krijgen, hetzij bij zichzelf, hetzij bij een dierbare, komen altijd in een emotionele achtbaan terecht.
Het kan voelen alsof je alle grip verliest. In het bijzijn van de paarden, komt er niet alleen rust en troost, maar ook meer inzicht in je belevingen, waardoor je emoties gemakkelijker te händelen zijn.

Leven & Zo

Individuele coaching en online programma voor vrouwen na borstkanker. Als je behandelingen voorbij zijn, verwacht je dat het leven weer 'gewoon' wordt. Maar niets is minder waar dan dat. Hoe pak je je leven weer op? Ook ben je soms bang en pieker je. Leven & Zo helpt je weer volop van je leven te genieten. Ik ben coach en in 2016 had ik zelf borstkanker. GRATIS: minicursus 'Ontspannen Leven na Kanker' en/of een skypegesprek van 30 minuten.

Life changing events

Heb je nadat je borstkanker hebt gehad behoefte aan meer? Een gevoel dat deze ingrijpende gebeurtenis niet goed is afgehecht, ondanks alle goede zorg in ziekenhuis en omgeving? Life changing events biedt coachingsessies, groepsweekenden en weken waar het gaat om jouw verwerking. Hoe ga je verder na de borstkanker, wat zit je nog dwars, hoe krijg je jouw leven op de rails. Dit gebeurt in een prettige en comfortabele omgeving in de natuur. Aandacht voor ontspanning, creativiteit en plezier is er zeker ook! Oprichtster Machteld Wentzel is coach en ervaringsdeskundige. Zij heeft een boek geschreven 'Kans op zon' en dat wil ze zoveel mogelijk mensen ook bieden met Life changing events.

Mooiimens

Het ervaren van een ziekte als kanker heeft een enorme impact op je leven. Na je behandeling ben je lichamelijk genezen, maar geestelijk wordt op dat punt alles nog maar net in beweging gezet. De ruimte voor verwerking komt dan ook niet zelden pas veel later. Je bent immers blij dat je weer beter bent. Er is op dat moment nog geen ruimte voor verdriet. In mijn praktijk in Friesland begeleid ik op holistische wijze mensen die kanker hebben gehad. Waarin ik niet alleen kijk naar je ziekte, maar je gehele levensloop met als uitgangspunt weer in je kracht te komen en een nieuwe weg te vinden in het leven na kanker. Op basis van de ervaringen uit mijn eigen ziekteproces én mijn achtergrond in de zorg begeleid ik je in dit proces. Daarnaast ga ik trainingen organiseren voor kleine groepen, zodat er op intieme wijze ervaringen kunnen worden gedeeld en stappen gezet mogen worden in het leven na kanker. Hartelijke groet, Jelly-Nienke van Steinvoorn Holistisch energetisch therapeut