Armkousen

De SEMH (Stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen) is een onafhankelijke stichting die leveranciers van medische hulpmiddelen die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren erkent. De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Je vindt op de hun website een overzicht  van SEMH speciaalzaken (vul bij regelingen TEK in)

Brittmode

Brittmode is ontstaan doordat ik borstkanker kreeg en als gevolg daarvan een lymfoedeem arm. De verplichte therapeutische, elastische kous vond ik helemaal niks, dus kwam ik al snel op het idee om daar iets aan te gaan doen. Het resultaat is te zien op www.brittmode.nl. Ik hoor nog heel vaak: is dit nu mode? of is het noodzaak! Dan zeg ik altijd; van allebei een beetje. Kortom, ik ben elke dag nog blij met mijn sleeves en hoop dat steeds meer lotgenoten het gaan ontdekken. Het gastenboek op de website spreekt voor zich!, dus dat geeft wel aan dat ik niet de enige ben die er blij mee is.

Groetjes Britt

Misegura

UnderCover is de naam van een speciaal ontwikkelde cover/ sleeve om over je PICC lijn te dragen. Je kunt UnderCover zowel overdag als 's nachts dragen. Er zijn 2 geïntegreerde pockets, 1 voor het lumen en 1 voor je ICE gegevens. Ook fijn om te dragen tijdens het sporten. De UnderCover PICC sleeve heeft het internationale ICE (in case of emergency) logo op het het zakje naast het opbergdeel voor het lumen. In deze ruimte kun je belangrijke gegevens kwijt, welke kuur je krijgt, wie er in nood gebeld moet worden, welk ziekenhuis etc. Nu kun je dus met een gerust hart gaan sporten, wandelen in de natuur, fietsen.. kortom doen waar je zin in hebt.

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

De huidtherapeut heeft vaak een actieve rol in de nazorg en begeleiding van vrouwen met borstkanker. De gevolgen van borstkanker zijn lichamelijk en emotioneel ingrijpend, denk aan het ontbreken van een borst of tepel, de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, littekenweefsel en vochtopeenhopingen door een beschadigd lymfestelsel.

De huidtherapeut biedt een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen, dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden. Daarnaast heeft de huidtherapeut aandacht voor de psychologische en sociale aspecten van het genezings- en verwerkingsproces; met behandelingen, advies en een luisterend oor biedt de huidtherapeut graag een ondersteunende rol in het herstellen van het zelfvertrouwen en het accepteren van de lichamelijke veranderingen.

Qhealth

Hulpmiddelen nodig voor een PICC lijn? De covers zijn gemaakt van zacht en elastisch materiaal speciaal voor medisch gebruik. De cover bevat een opening voor het lumen zodat je deze comfortabel kunt dragen en niet af hoeft te doen. Daarnaast kun je een tube clip gebruiken om je lijn bij en uit elkaar te houden. Zo heb je tijdens je behandeling geen last van loshangende infuusslangetjes. Kijk voor PICC covers, tube clips en andere hulpmiddelen voor een PICC lijn op de website.