Hulp thuis na borstkanker

Er zijn verschillende situaties mogelijk waarin je het thuis even niet meer kan bolwerken. Tijdens je chemokuren een gezin draaiende laten houden, is een kunst op zich. Zeker als je partner ook niet elk moment vrij kan nemen van het werk, dan wordt hulp van derden onmisbaar. Een hele andere situatie is als je weet dat je niet lang meer te leven hebt en dat je afscheid moet nemen van je kinderen en andere dierbaren.

Hulp van familie

Er zijn meerdere situaties te beschrijven waarin het te zwaar voor je is geworden om de dagelijkse dingen te doen. Als zo’n situatie van korte duur is, lukt het je vaak wel met de hulp van familie, vrienden of goede buren;mantelzorgers. Maar als je het op die manier toch niet redt, of de zorg is nodig voor een langere periode, dan zul je andere wegen moeten bewandelen.

Hulp van de thuiszorg

De thuiszorg in Nederland speelt een belangrijke rol bij het overnemen van zorgtaken binnen een gezin. In verschillende regio’s zijn hier verschillende thuiszorgorganisaties voor. In de hulpwijzer kun je verdere informatie vinden over huishoudelijke hulp thuis, maar ook voor hulp bij je lichamelijke verzorging.