Fora en discussiegroepen

In gesprek gaan met andere ervaringsdeskundigen, lezen en vragen stellen over hoe zij hun ziek-zijn beleven of beleefd hebben, een plek waar je lotgenoten digitaal kunt ontmoeten... Op een forum, in een discussiegroep of (besloten) Facebook groep kan dat!

De Amazones

De Amazones is een site voor jonge vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Naast lotgenoten zijn ook andere betrokkenen en geïnteresseerden actief op deze site. De Amazones zijn sinds begin 2015 onderdeel van Borstkankervereniging Nederland.
www.de-amazones.nl

AYA4Breast

Jong en Kanker. Waar kun je dan terecht? AYA4 Breast: voor AYA’s(Adolescent & Young Adult) met borstkanker. Deze community is opengesteld voor AYA’s in de leeftijd van 18-39 jaar!

In de community van de organisatie Aya kun je terecht met je vragen over je ziekte en over het dealen met kanker. Leeftijd-/lotgenoten treffen in een veilige, afgeschermde online omgeving. En ervaringen uitwisselen, kennis en gevoelens delen.
AYA4Breast

Kanker.nl discussiegroep borstkanker

Deze groep is voor iedereen die geraakt is door borstkanker: patiënten, naasten, maar ook zorgverleners. Binnen deze groep kun je vragen stellen en kennis en ervaringen delen als het gaat om alle soorten borstkanker. Het is ook mogelijk om een vraag te stellen aan een medisch deskundige. Kanker.nl is het platform van Nederlands Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
www.kanker.nl

Besloten Facebook groepen

Besloten Facebook groep BRCA en CHEK2 NL en BE

Deze groep is voor Nederlandse en Belgische vrouwen die een familiaire of erfelijke aanleg hebben voor borst- en eierstokkanker. 
Facebook: BRCA en CHEK2 NL en BE

Besloten Facebook groep Borstkanker Lotgenoten

De groep is opgezet in 2012 door Josette Pletsers. "Wij steunen elkaar bij goed en slecht nieuws, met een lach en een traan. SAMEN STAAN WE STERK."
Facebook: Borstkanker Lotgenoten

Serviceteam van BVN

Het Serviceteam beantwoordt niet-medische vragen van (ex-) patiënten, (mogelijk) erfelijk belasten en naasten en brengt ervaringsdeskundigen met elkaar in contact voor het uitwisselen van ervaringen.

Het BVN serviceteam bestaat uit geschoolde actieve leden en zijn ervaringsdeskundig. Zij zijn zowel telefonisch als digitaal bereikbaar voor verschillende vragen over borstkanker, behandelingen, bijwerkingen en late gevolgen. Zij worden bij het beantwoorden van deze vragen bijgestaan door een medische klankbordgroep, bestaande uit vooraanstaande artsen. Ook als je een gesprek wilt met een lotgenoot kun je bij het serviceteam terecht.

Ga naar het serviceteam

Actief worden voor één van deze fora/discussiegroepen

Wil jij aan de slag als vrijwilliger (moderator) voor één van deze digitale platformen? Kijk dan hier of er actuele vacatures zijn en meld je direct aan!