Financiële gevolgen bij borstkanker

Als je problemen krijgt met je gezondheid, kan dat ook invloed hebben op andere onderdelen van jouw leven. Bijvoorbeeld op je financiële situatie. Je maakt extra kosten omdat je naar ziekenhuizen en therapeuten gaat. En misschien heb je hulp nodig in de huishouding of bij je persoonlijke verzorging. Helaas worden niet alle extra kosten vergoed, die zul je dus zelf moeten betalen.

Ziek zijn kost geld

Via je verzekering is het soms mogelijk om gemaakte kosten terug te vragen. Ook bij het invullen van je belastingformulieren zijn er mogelijkheden om gemaakte kosten te declareren. Wel is er een financiële drempel, maar het is zeker zinvol om te controleren of je er voor in aanmerking komt. In sommige gevallen krijg je een extra aftrek voor 'chronische ziekte' of een dieet.

Recht op vergoeding via de belastingsdienst

De drempel voor ziektekosten en andere buitengewone uitgaven wordt elk jaar opnieuw vast gesteld. Het is dus raadzaam bij de belastingdienst te kijken wat er in jouw specifieke situatie van toepassing is. Er wordt gerekend met het drempelinkomen. Dit is het totaal van alle inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder je persoonsgebonden aftrek.

Lees hier meer over belastingaftrek van zorgkosten of van andere belastingvoordelen op de website van de Belastingdienst.

Online platform Financieel plan bij kanker

Als borstkanker invloed heeft op je financiële situatie kan dat veel vragen bij je oproepen. Daarom heeft Re-Turn het platform Financieel plan bij kanker opgezet. Op dit platform staan vragen en antwoorden voor mensen met kanker, die gaan over hun financiële situatie. Op de website worden vragen beantwoord van zowel particulieren als ondernemers.