Patiënt

Borstkanker overkomt je. Je wordt er ongewild mee geconfronteerd en het zet je leven op zijn kop. Onderzoeken volgen elkaar in hoog tempo op, je komt in een emotionele achtbaan terecht en moet tegelijk veel informatie verwerken en nadenken over hoe nu verder. Het helpt als je regelmatig stil staat bij je voorkeuren, zorgen en (hulp)vragen. En bij wat je wel of juist niet wilt. Dat is een eerste stap naar meer eigen regie.

Het begint bij even stil staan

Door hierover te communiceren met je naasten en zorgverleners maak je het mogelijk dat de informatie en behandeling(en) zo goed mogelijk op jou kunnen worden afgestemd. Dat geeft grip en je kunt de behandeling beter aan. Je laat je zorgverlener de mens achter jou als patiënt zien. Je hebt borstkanker, maar je bént het niet. Je bent veel meer dan alleen patiënt.

Heb jij nog iets nodig om volledig achter de behandeling te kunnen staan? Is dat meer of andere informatie? Ruimte om uit te zoeken waar je gevoel van twijfel vandaan komt? Of extra bedenktijd om keuze-opties tegen elkaar af te wegen en te bepalen wat het beste bij je past? Of iets anders?

B-bewust helpt je om gesprekken met je naasten en zorgverleners voor te bereiden.

Samen beslissen begint met een goed gesprek. Bekijk de korte animatievideo eens met tips voor een goed gesprek met je zorgverlener.

Wie regie neemt voelt zich beter, maar wat is eigen regie precies? Is dat voor iedereen weggelegd? Hoe kun je eigen regie vormgeven? Bekijk de video waarin zeven vrouwen, die te maken kregen met borstkanker, openhartig antwoord geven op deze vragen door hun eigen ervaringen te delen.

Overzicht projecten

Hoe bevordert BVN samen beslissen in de zorg? Hier vind je een overzicht van een aantal belangrijke projecten en initiatieven waarmee BVN bijdraagt aan het bevorderen van gedeelde besluitvorming in de borstkankerzorg.

Eigen regie bij borstkanker