Contact met andere mensen die ook borstkanker hebben (gehad)

Heb jij behoefte (gehad) aan contact met andere mensen die ook borstkanker hebben (gehad)? Dit vroegen wij aan de hand van een korte poll op onze Facebookpagina.

Dit kwam daar uit:

terugkoppeling lotgenotencontact

Uit deze korte poll blijkt dat er bij de meeste borstkankerpatiënten behoefte is (geweest) aan lotgenotencontact. De reacties vullen bovendien aan dat contact met anderen die het ook hebben (gehad) erg waardevol is. Door het uitwisselen van ervaringen kom je namelijk meer te weten over je ziekte en hoe je er mee om kunt gaan. Of hoe je als naaste of erfelijk belaste het beste met de situatie om kunt gaan. Ervaringen van lotgenoten kunnen je steun geven.

In mijn tijd was er nog geen FB, maar ik heb wel zo' n twee jaar e-mails uitgewisseld met twee lotgenoten. Daar heb ik veel aan gehad, en zij ook (hoop ik). Op een gegeven moment is het dan wel klaar en krijg je het gevoel dat je de zorgen achter je moet laten en vooruit kijken. De correspondentie is verwaterd, maar ik blijf erop terugkijken als iets heel waardevols.

Bekijk het Facebookbericht om alle reacties terug te lezen >>

Vind contact via BVN

Borstkankervereniging Nederland (BVN) biedt op verschillende manieren de mogelijkheid om met andere borstkankerpatiënten in contact te komen en zo ervaringen met elkaar uit te wisselen. Wij hebben hiervoor een netwerk van (ex-)patiënten opgezet die een speciale opleiding hebben gekregen in het onderhouden van lotgenotencontact.

Dit kun jij daarmee:

  • Heb je een (niet-medische) vraag? Stel deze vraag dan online aan het serviceteam of bel met de ervaringslijn.
     
  • Wil je graag anderen ontmoeten en samen activiteiten doen? Onze vrijwilligers organiseren regelmatig en door het hele land regionale bijeenkomsten en activiteiten. Alle borstkanker-gerelateerde activiteiten kun je vinden op borstkankeragenda.nl
     
  • Heb je wel behoefte aan persoonlijk contact, maar liever vanuit huis? Op deze pagina hebben we diverse fora en online discussiegroepen voor je verzameld, waaronder het forum van De Amazones, een site voor jonge vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Anderen helpen

Wil je ook graag anderen helpen en zo jouw ervaring delen? Word dan vrijwilliger van BVN en sluit je aan bij het serviceteam, organiseer een activiteit bij jou in de buurt of ondersteun ons online. Wij zoeken hiervoor regelmatig enthousiaste vrijwilligers.

Bekijk hier de huidige vacatures >>

Je helpt anderen indirect ook door onze vereniging te steunen en lid te worden. Wij kunnen ons met jouw bijdrage dan in blijven zetten voor iedereen die met borstkanker te maken heeft (gehad) en in ruil daarvoor krijg jij twee keer per jaar ons verenigingsblad Blad B.

Steun anderen en word lid van BVN >>