BVN introductiebijeenkomst en functie introductietraining

Als je vrijwilliger wordt bij BVN volg je altijd de introductiebijeenkomst, samen met anderen die het afgelopen (half) jaar actief zijn geworden. Tijdens deze bijeenkomst leren we elkaar (nog) beter kennen en krijg je informatie over de producten en diensten van BVN. Ook leden die interesse hebben in het uitvoeren van activiteiten voor BVN zijn van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Wat en wie is BVN?

Bij wat voor organisatie ga jij vrijwilligerswerk doen? We bieden je de gelegenheid om ons beter te leren kennen. We laten onderwerpen aan bod komen zoals missie, visie, strategie, speerpunten en ontwikkelingen, doelstellingen, producten en diensten. Ook kun je kennismaken met de medewerkers en de verschillende (functies van) vrijwilligers.

  • Werken vanuit patiëntenperspectief

Je bent zelf patiënt (geweest) en vanuit die ervaring wil je anderen helpen. Hoe ga je om met je eigen ervaringen? Hoe zet je ze bruikbaar in voor anderen? Hoe denkt BVN over samenwerken met vrijwilligers. En hoe draag je het BVN-ambassadeurschap uit?

  • Vrijwilliger zijn bij BVN

Wat verwachten wij van jou als vrijwilliger van BVN en wat kun je van ons verwachten; wat zijn je rechten en plichten. De richtlijn 'vrijwilliger van BVN' wordt besproken en je krijgt praktische informatie, over bijvoorbeeld het declareren van je onkosten en het aanvragen van budget.

Functie introductietraining

BVN kent meerdere soorten vrijwilligersfuncties. Iedere functie vraagt bepaalde kennis, ervaring, vaardigheden en talenten. We vinden het belangrijk dat we deze aspecten terugzien bij onze actieve leden én we willen er samen voor zorgen dat de kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Tijdens een middagprogramma (13.00-16.00 uur) geven we dan ook gerichte informatie om in jouw specifieke functie aan de slag te gaan. Via de BVN academie organiseren we regelmatig trainingen om de kennis en vaardigheden op peil te houden.

Voor wie

Deze training is verplicht voor alle nieuwe vrijwilligers en voor bestaande vrijwilligers die een nieuwe functie gaan vervullen bij BVN. Als je vrijwilliger wordt bij BVN, ontvang je vanzelf een uitnodiging voor de eerstvolgende introductietraining met het specifieke programma voor die dag.

Wanneer

BVN organiseert drie introductiedagen per jaar.

Voorwaarden

Voor deze training is het nodig om een huiswerkopdracht te maken. Je wordt daarover tijdig geïnformeerd.