Ervaringslijn

Borstkanker komt in vele vormen voor en in verschillende fasen in iemands leven. Veel vrouwen en mannen vinden het prettig om met iemand te praten die ook borstkanker heeft (gehad). Wil jij een luisterend oor bieden en helpen bij vragen die lotgenoten hebben? Meld je aan voor de ervaringslijn en help anderen vanuit huis!

De ervaringslijn is op zoek naar nieuwe ervaringsdeskundigen die mee wil draaien in deze teams. De ervaringslijn maakt onderdeel uit van het BVN Serviceteam. Je kunt (ex-)borstkankerpatiënten helpen door te luisteren naar wat zij hebben meegemaakt. Wanneer zij vragen of twijfels hebben over behandelingen, dan kun je samen met haar/hem nog eens alle mogelijkheden doornemen en op een rijtje zetten.

Wat brengt het jou zelf?

Het geeft veel voldoening om anderen te helpen op momenten dat zij het even niet meer zien zitten of er niet meer uitkomen. Verder hebben wij een gezellig team dat zeker 1 keer per jaar bij elkaar komt, zodat wij elkaar ook fysiek leren kennen. Je kunt bij twijfels of problemen met een gesprek altijd terecht bij de coördinator. De coördinator van het team zal jou ook de eerste maanden begeleiden.

Wat vragen we van je?

  • Je bent lid van BVN of je wordt lid
  • Je hebt zelf borstkanker (gehad)
  • Je hebt de diagnose en laatste behandeling (met uitzondering van hormoonbehandeling) minimaal een jaar geleden gehad en je weet ervaringen en vragen los te koppelen van je eigen proces
  • Je kunt heel goed luisteren en meelevend zijn
  • Je bent globaal op de hoogte van de behandelingen van borstkanker
  • Je hebt thuis een computer
  • Je bent voor een langere periode inzetbaar
  • Je bent bereid om één of twee keer per maand een dienst te draaien van 10.00 uur tot 12.30 uur op de maandag, woensdag en/of vrijdag.
  • Je kunt minimaal 2 keer per jaar een overleg of trainingsdag volgen

Heb je interesse?

Neem voor vragen of aanmelden contact op met Marieke Breunesse, coördinator vrijwilligers en lotgenotencontact. Mail breunesse@borstkanker.nl of telefonisch via 030-2917222. Je kunt ook het formulier hieronder invullen.

Ja, ik heb interesse in vrijwilligerswerk
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png pdf doc docx.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.