Borstkankermaand

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de borstkankermaand; een maand waarbij er wereldwijd extra aandacht is voor borstkanker. Een belangrijke maand dus, maar ook confronterend en moeilijk. Toch leert de ervaring dat er juist in oktober extra donaties binnenkomen. En dat is ontzettend belangrijk, want met deze donaties wordt wetenschappelijk onderzoek én het werk van onze vereniging gesteund. Borstkankervereniging Nederland (BVN) zet zich daarom ieder jaar in voor deze campagne.

Het thema van de oktobermaand 2019 is 'Borstkanker heeft veel gezichten'. Ieder persoon en iedere diagnose is anders. BVN vindt dit een belangrijke boodschap en wil hier gehoor aan geven. Tijdens de borstkankermaand zijn we daarom veel zichtbaar op social media en tijdens diverse bijeenkomsten op het gebied van borstkanker.

Goede informatie geeft rust, word lid!

Vind jij het belangrijk dat wij de belangen behartigen van mensen met borstkanker? Dat we zorgen voor up-to-date betrouwbare informatie en persoonlijke steun? Word dan vandaag nog lid! Met jóuw steun kunnen wij nog meer mensen helpen.

Steun ons, word lid!

Facebook live uitzending

BVN was live tijdens de oktobermaand. In drie verschillende Facebook live uitzendingen gingen we in op de onderwerpen angst, hormoontherapie en erfelijkheid. Internist-oncoloog Ester Siemerink van ZGT en ervaringsdeskundige Evelien van der Werff van het boek 'Routeplanner door de jungle van kanker' waren aanwezig bij de uitzending over angst. Verpleegkundig specialist Ellen Pompe van het Tergooi ziekenhuis en ervaringsdeskundige Ingeborg Lups-Dijkema van Stichting Langs de Zijlijn spraken over hormoontherapie en klinisch geneticus Margreet Ausems van het UMC Utrecht en Désirée Hairwassers en Caroline Willems van Oncogen gaven antwoorden op vragen over erfelijkheid.

Heb jij de uitzendingen gemist? Bekijk ze hieronder terug.

Facebook live uitzending angst - 30 september

Facebook live uitzending hormoontherapie - 18 oktober

Facebook live uitzending erfelijkheid - 28 oktober

Social media

Via Facebook, Twitter en LinkedIn willen we borstkanker nog meer onder de aandacht brengen. Dit doen we onder andere door middel van:

 • Facebook live over de onderwerpen angst, hormoontherapie en erfelijkheid. Heb jij hier vragen over of wil je hier meer over weten? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.
 • Wekelijkse polls waarop (ex-)borstkankerpatiënten kunnen stemmen en hun mening kunnen geven.
 • Verschillende activiteiten uitlichten
 • Patiëntenverhalen delen

Extra activiteiten in de oktobermaand

De vrijwilligers van BVN organiseren onder de naam B-actief het hele jaar door activiteiten voor mensen die te maken hebben met borstkanker. In oktober worden er nog meer activiteiten georganiseerd dan anders. Ook andere organisaties organiseren extra activiteiten in de borstkankermaand.

  Uitgelichte activiteiten borstkankermaand 2019

  Borstkankersymposium 2019
  Zaterdag 5 oktober 2019 | Doorn

  Verwendag
  Zaterdag 12 oktober 2019 | Roermond

  Facebook live hormoontherapie
  Vrijdag 18 oktober 2019 | Online

  Show & Tell borstreconstructies
  Zaterdag 26 oktober | Bilthoven

  Facebook live erfelijkheid
  Maandag 28 oktober 2019 | Online

  Bekijk alle activiteiten in de oktobermaand op de Borstkankeragenda