Borstkankermaand 2018

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de borstkankermaand; een maand waarin vooral Pink Ribbon Nederlanders oproept geld te doneren voor borstkankeronderzoek. We realiseren ons dat het voor (ex-)borstkankerpatiënten niet altijd prettig is om in die maand steeds geconfronteerd te worden met borstkanker. Toch leert de ervaring dat er juist in die maand, extra donaties binnenkomen. En dat is ontzettend belangrijk, want met deze donaties wordt wetenschappelijk onderzoek én het werk van onze vereniging gesteund. Borstkankervereniging Nederland (BVN) blijft deze campagne dan ook steunen.

Campagne van Pink Ribbon 2018

In 2018 stond de campagne van Pink Ribbon in het teken van de boodschap ‘1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, doneer jij voor jezelf?’:

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Een heftig gegeven. Vooral ook omdat we allemaal wel 7 vrouwen om ons heen kennen. Voor wie doneer jij? Voor je zus? Je buurvrouw? Je dochter? Een collega? Een vriendin? Je moeder? Of doneer je voor jezelf?

Pink Ribbon armband 2018

Je kunt de Pink Ribbon armband 2018 kopen, mooi voor jezelf maar ook heel geschikt als cadeautje waarmee je tegelijkertijd Pink Ribbon een warm hart toe draagt. Met de aankoop van de Pink Ribbon armband 2018 steun je zorgvuldig door Pink Ribbon uitgekozen projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Zelfonderzoek? Ken je lijf!

Wil je weten hoe je jezelf kunt controleren op tekenen van borstkanker? Ons advies is: ken je lijf! Het is belangrijk om zelfonderzoek te doen, zodat je je borsten goed kent (hoe ze voelen en eruit zien), om zo tijdig een verandering op te kunnen merken waarmee je een afwijking kunt ontdekken. Ben je ongerust over een afwijking aan je borst of tepel? Ga dan naar je huisarts.

Borstkankervereniging Nederland (BVN)

BVN is in de oktobermaand altijd meer zichtbaar op vooral sociale media en tijdens diverse bijeenkomsten op het gebied van borstkanker. 

Goede informatie geeft rust, word lid!

Vind jij het belangrijk dat wij de belangen behartigen van mensen met borstkanker? Dat we zorgen voor up-to-date betrouwbare informatie en persoonlijke steun? Word dan vandaag nog lid! Met jóuw steun kunnen wij nog meer mensen helpen. 

Extra activiteiten in de oktobermaand

De vrijwilligers van BVN organiseren onder de naam B-actief het hele jaar door activiteiten voor mensen die te maken hebben met borstkanker. In oktober worden er nog meer activiteiten georganiseerd dan anders. Ook andere organisaties organiseren extra activiteiten in de borstkankermaand.

  Uitgelichte activiteiten borstkankermaand 2018

  Borstkankercongressen

  Borstkankersymposium: word jij gehoord 
  zaterdag 6 oktober 2018 | Doorn

  Patiëntensymposium Ik leef! met uitgezaaide borstkanker 
  zaterdag 27 oktober 2018 | Maastricht

  B-actief activiteiten, georganiseerd door actieve leden

  Hyperbare Zuurstoftherapie, Oncologie- en Oedeemtherapie 
  maandag 8 oktober 2018 | Roosendaal

  Thema-avond nazorg en herstel 
  donderdag 11 oktober 2018 | Harderwijk

  Verwendag 
  zaterdag 27 oktober 2018 | Roermond