Borstkankermaand

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de borstkankermaand; een maand waarbij er wereldwijd extra aandacht is voor borstkanker. Een belangrijke maand dus, maar ook confronterend en moeilijk. Toch leert de ervaring dat er juist in oktober extra donaties binnenkomen. En dat is ontzettend belangrijk, want met deze donaties wordt wetenschappelijk onderzoek én het werk van onze vereniging gesteund. Borstkankervereniging Nederland (BVN) zet zich daarom ieder jaar in voor deze campagne.

Het thema van de oktobermaand 2019 is 'Borstkanker heeft veel gezichten'. Ieder persoon en iedere diagnose is anders. BVN vindt dit een belangrijke boodschap en wil hier gehoor aan geven. Tijdens de borstkankermaand zijn we daarom veel zichtbaar op sociale media en tijdens diverse bijeenkomsten op het gebied van borstkanker.

Extra activiteiten in de oktobermaand

De vrijwilligers van BVN organiseren onder de naam B-actief het hele jaar door activiteiten voor mensen die te maken hebben met borstkanker. In oktober worden er nog meer activiteiten georganiseerd dan anders. Ook andere organisaties organiseren extra activiteiten in de borstkankermaand.

  Uitgelichte activiteiten borstkankermaand 2019

  Deelnemersdag 'In gesprek met je arts'
  Woensdag 2 oktober 2019 | Utrecht

  Borstkankersymposium 2019
  Zaterdag 5 oktober 2019 | Doorn

  Verwendag
  Zaterdag 12 oktober 2019 | Roermond

  Bekijk alle activiteiten in de oktobermaand op de Borstkankeragenda

  Goede informatie geeft rust, word lid!

  Vind jij het belangrijk dat wij de belangen behartigen van mensen met borstkanker? Dat we zorgen voor up-to-date betrouwbare informatie en persoonlijke steun? Word dan vandaag nog lid! Met jóuw steun kunnen wij nog meer mensen helpen.